StoryEditorOCM
KošarkaDruga pobjeda za redom

Šibenka još korak bliže plasmanu u Ligu za prvaka, učinak karijere kapetana Paića

Piše Krešimir Gulin
15. siječnja 2023. - 19:44

Košarkaši Šibenke upisali su drugu uzastopnu pobjedu. Nakon Gorice na Baldekinu, slavili su i na gostovanju u Zaboku. I premda je kraj ‘regularnog‘ dijela sezone još daleko, novom pobjedom su Narančasti napravili veliki korak prema plasmanu u Ligu za prvaka.

Nedvojbeno, najzaslužniji za novi uspjeh Šibenke bio je kapetan Pavao Paić, koji je u Zagorju ostvario učinak karijere. Centar Narančastih imao je baš impresivne brojke, jer postigao je 33 koša uz sjajnih 75 posto šuta.

Početak utakmice bio je obećavajući za domaćine, budući da su poveli (18:10). Međutim, tada je stvar u svoje ruke uzeo Paić, koji je bio nezaustavljiv za Zabok, pa je pod njegovom dirigentskom palicom Šibenka napravila preokret serijom (15:2).

Od tada su gosti držali pod kontrolom tijek susreta i imali uglavnom dvoznamenkastu prednost. Na trenutak se činilo kako bi Šibenka mogla upasti u probleme u samoj završnici, jer je Paić zbog četvrte osobne morao na klupu iz predostrožnosti šest minuta prije kraja.

Međutim, u tim trenucima su dobre role odigrali Brocić, Pleadin i Jambrović, pa je Paić mogao kraj utakmice u miru odgledati s klupe.

Inače, i u ovoj utakmici Šibenka je bila lišena usluga ozlijeđenog Amerikanca Howarda. Također, valja naglasiti kako novu pobjedu Narančastih s klupe potpisuje pomoćni trener Petar Maleš. On je uspješno zamijenio svog šefa Damira Milačića, kojeg je visoka temperatura udaljila s radnog mjesta.

Zabok- GKK Šibenka 74:88 (20:25, 14:17, 24:26, 16:20)

ZABOK- Gradska sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Denis Hadžić, Marko Stanković i Teo Miletić.

Zabok: Martinko, Stojanović,Tomic, Lukačić, Črnjević (4), Stipaničev (4), Tomas (15), Borovčak, Perović (20), Prskalo, Garrett (15), Jacović (16).

GKK Šibenka: Skorić (11), Kakar (1), Klarin (3), Pleadin (10), Howard, Brocić (12), Antić (2), Jambrović (16), Šarić, Škugor, Paić (33).

24. travanj 2024 21:05