StoryEditorOCM
KošarkaBez poraza

Šibenka je hit prvenstva: Milačićeva ekipa melje protivnike, večeras u Zagrebu ide po petu pobjedu

Piše Krešimir Gulin
1. studenog 2022. - 14:40

Košarkaši Šibenke hit su dosadašnjeg dijela sezone HT Premijer lige! Naime, Narančasti su jedina neporažena momčad u ligi, s četiri pobjede u četiri utakmice. Ruku na srce, Šibenčani se još nisu sastali s najjačim ekipama (Zadar, Split, Cibona, Cedevita), ali ‘škvadra‘ trenera Damira Milačića igra baš dobro- lijepo za oko, brzo i agresivno. Uostalom, kako bi i trebala jedna mlada ekipa.

Nedvojbeno, vidljiv je tu trenerski rukopis Milačića čiji rad, nakon ‘štekanja‘ u prvoj sezoni, u drugoj godini na Baldekinu daje rezultata. Paić i Jambrović zasigurno su među najboljim igračima lige, a posebno veseli napredak domaćih igrača Klarina, Pleadina i Gulina. Kada se na to nadodaju super brzi playmaker Brocić, korisni američki centar Howard te zanimljivi mladi reprezentativac Skorić, koji je ‘ukraden‘ pred nosom brojnim zagrebačkim klubovima- eto sasvim solidne ekipe.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Još da Narančaste nisu pogodile teške ozljede Echolsa i Rebića:

- Eh, da su nam tu Naba i Bruno tko zna gdje bio nam bio kraj- iskreno se otelo kapetanu Pavi Paiću, nakon uvjerljive pobjede Šibenke u Sinju u prošlom kolu.

Nešto odmjereniji u ocjeni je Milačić

- Momčad mi igra solidno i ono što me najviše veseli- timski- kazao je trener Narančastih.

Priliku za nastavak pobjedničkog niza Šibenka ima u srijedu u Zagrebu gdje gostuje kod momčadi Furnira koju vodi Šibenčanin Jeronimo Šarin:

- Oni su ozbiljan i respektabilan protivnik, pogotovo kada igraju na domaćem terenu. Mi imamo određenih problema s ozljedama. Pitanje je u kakvom ćemo sastavu istrčati protiv Furnira, ali o tome ćemo donijeti odluku praktički uoči početka utakmice. Bez obzira na sve te probleme, ekipa koja istrči mora biti energična s istim timskim duhom koji nas je krasio u prethodnim utakmicama, a kad smo takvi možemo svakome biti neugodan protivnik- rekao je Milačić.

Utakmica Furnir- Šibenika počinje u 19 sati.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
01. svibanj 2024 04:29