StoryEditorOCM
KošarkaPoraz na Baldekinu

Šibenka izgubila od Zadra; trener Damir Milačić: ‘Pobjedili su nas na mišiće‘

Piše Krešimir Gulin
23. listopada 2021. - 20:13

Košarka: HT Premijer liga

Šibenka- Zadar 59:73 (14:18,16:16,14:20, 15:19)

Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 150. Suci: Nikola Perlić, Bojan Kruljac i Ivan Šverko.

Šibenka: Kujundžić (8), Arslanagić, Rebić (4), Živković , Gulin (2), Bašić (3), Grgurica, Solomun (6), Antić (2), Jambrović (17), Pleadin (12), Paić (5).

Zadar: Carter (7), Paponja, Jordano, Brala (6), Vuković (6), Bursać (4), Junaković (13), Buljan (2), Drežnjak (23), Mavra (4), Luković (8).

Prije korone Baldekin je 'gorio', tražila se karta više kada bi dolazio Zadar, najveći dalmatinski rival Šibenčanina. A sada prava kazališna atmosfera na tribinama. Da ne bude 'kamilica' i na parketu pobrinuli se domaći košarkaši koji su pune tri četvrtine držali utakmicu u neizvjesnosti. Ipak, u konačnici je kvaliteta Zadra došla do izražaja, dok će Narančasti bodove za bijeg s dna tablice morati tržaiti sa sebi ravnopravnijim protivnicima.

Šibenka je na početku utakmice dobro koristila Zadrov umor koji je imao manje od 24 sata odmora između gostovanja na Baldekinu i domaćeg susreta u ABA s Borcem. Radili su Narančasti ono što njihov trener Milačić voli- dobro trčali u leđa protivnicima i zabili dosta lakih koševa iz kontranapada.

No, Zadar je koristio prednost u visini i preko Lukovića i Drežnjaka lako poentirao ispod koša. Međutim, i na Baldekinu su imali problema sa šutom, kao i večer prije na Višnjiku, jer su zabili prvu tricu tek iz sedmog pokušaja.

Činilo se da kola domaćina kreću nizbrdo kada su gosti napravili seriju 11:0 i otišli na (25:14). Ali, s druge strane se pojavio Jambrović i sa sedam uzastopnih ubačaja vratio neizvjesnost (25:27).

I u trećoj četvrtini Šibenka je nastavila dobro trčati, uz to je dvije trice stavio mladi Pleadin. Zadar je nastavio očajno šutirati, pa je ostala živjeti rezultatska neizvjesnost (44:45).

Bilo je to na nešto manje od četiri minute do isteka treće četvrtine. Do kraja te dionice Narančasti više nisu postgili ni koša, što su iskoristili Zadrani i prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost.

U tim trenucima Drežnjak je bio najbolji igrač Zadrana. Momak iz Širokog pogodio je tricu odmah na početku posljednje četvrtine, jednako kao i Šibenčanin Junaković što je bio kraj nada Narančastih u pobjedu.

– Svaka čast momcima, nije bilo lako igrati samo 19 i po sati nakon prošle utakmice. Jasno bilo je grešaka, ali ne mogu im ništa zamjeriti. Mislim kako smo pobjedama nad Borcem i Šibenkom prvladali težak period. Sada s novim trenerom očekujem da će stvari ići samo na bolje- kazao je Srđan Helbich, koji je s klupe vodio Zadrane, dok se novi trener Vladimir Anuzlović smjestio u prvi red tribina, budući da još nema licencu.

– Zadar nas je pobijedio na mišiće. Bili su maksimalno fokusirani i nismo mogli računati na njihovu opuštenost. Uspjeli smo držati utakmicu poprilično dugo u egalu, ali tada je presudila individualna kvaliteta Zadrana. Mojim momcima nemam što zamjeriti, ali u ovakvim utakmicama treba više fanatizma i onda će ući i pokoji 'ludi' šut- komentirao je Damir Milačić, trener Šibenke.

20. travanj 2024 10:38