StoryEditorOCM
KošarkaPoslije finala na Baldekin

Šibenka igra sjajnu sezonu, uoči pauze traže još jedan trijumf: ‘Kako god završilo, oni su za mene pobjednici‘

Piše Krešimir Gulin
18. prosinca 2022. - 10:09
U nedjelju u 19,30 sati Šibenka na Baldekinu protiv Cedevite Junior igra zadnju utakmicu prvog dijela sezoneilustracija/Nikša Stipaničev/Cropix

Košarkaši Šibenke odigrali su vrlo dobru polusezonu, ili iznad svih očekivanja. Podsjetimo, Narančasti su se plasirali u četvrtfinale Alpe Adria Cupa, na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, dok u domaćem prvenstvu imaju omjer (8:3), a kruna dobrih igara u HT Premijer ligi bila je pobjeda nad Zadrom u prošlom kolu. Prva je to pobjeda Šibenke nad Zadrom nakon više od pet godina.

Zanimljivo, Šibenka je još bez poraza na Baldekinu u prvenstvu Hrvatske. Taj niz momčad trenera Damira Milačića svakako bi željela zadržati do odlaska na kratke božićno- novogodišnje praznike. Zadnja prepreka na tom putu im je Cedevita Junior koju dočekuju u svojoj dvorani u nedjelju u 19,30 sati.

Baš protiv Cedevite u Zagrebu, Šibenka je odigrala najlošije poluvrijeme u sezoni, kada su energetski sasvim pali. I ovaj put Narančasti bi mogli imati problema s energijom, jer iza njih je silno naporan tjedan

- Mi smo u nedjelju odigrali utakmicu sa Zadrom gdje smo se fizički i emotivno totalno potrošili. Odmah u ponedjeljak smo sjeli u autobus i petnaest sati se vozili u Češku. U utorak smo odigrali utakmicu s Olomouckom, a u srijedu se već vraćali kući.

Do utakmice s Cedevitom pokušat ćemo regenerirati momčad i bar uspjeti napraviti dva kvalitetna treninga da se dobro pripremimo. Oni su vrlo kvalitetni, imaju moć i energiju, igraju hrvatsko prvenstvo i imaju svježine što znači da svaku utakmicu mogu odigrati energetski na maksimalnom nivou i jak su protivnik.

Ono što želim od mojih igrača je da budu maksimalno koncentrirani i motivirani, a kako god utakmica završila u svim ovim okolnostima u kojima smo bili od početka sezone oni su za mene pobjednici- kazao je Milačić.

23. lipanj 2024 03:43