StoryEditorOCM
KošarkaMilačić traži pomoć navijača

Šibenka igra prvu utakmicu u svojoj dvorani u novoj godini; Pleadin: ‘Želimo Baldekin ostaviti neosvojivom tvrđavom‘

Piše Krešimir Gulin
10. siječnja 2023. - 12:01

Košarkaši Šibenke nisu imali puno vremena za rekuperaciju nakon nedjeljnog poraza od Dinama u Zagrebu. Naime, Narančasti nastavljaju s ubrzanim ritmom igranja s kojim su bili suočeni i u prvom dijelu sezone, jer im već u srijedu u goste stiže Gorica.

Šibenčanima takav tempo nimalo ne ide na ruku, s obzirom da imaju silnih problema s ozljedama i virozama. Tako da će izgled i sastav momčadi u prvoj domaćoj utakmici Šibenke u novoj godini uvelike krojiti zdravstveni bilten:

- Da, i meni je žao što najavu utakmice s Goricom moram početi sa zdravstvenim biltenom. Ali, jednostavno bilo je nemoguće igrati u Zagrebu s obzirom kolike smo probleme imali na toj utakmici s ozlijeđenim igračima. U takvoj situaciji, najbitnija stvar je bila da smo sretno stigli kući- počeo je Damir Milačić, trener Šibenke.

Prema njegovim riječima, Gorica je jako talentirana ekipa puna iskustva:

- Splet okolnosti je takav da oni imaju samo dvije pobjede. Međutim taj skor sigurno ne pokazuje njihovu stvarnu kvalitetu. Ja samo želim da imam što više zdravih igrača na raspolaganju. Pozvao bih publiku da nam pomogne, jer u ovom trenutku nam je to prijeko potrebno, da uz atmosferu na tribinama podignemo razinu energije i pokušamo napraviti sve da u ovakvim problemima kakve imamo, a oni su stvarno veliki, dođemo do pobjede- poručio je Milačić.

Juraj Pleadin, šuter Šibenke istaknuo je kako je Gorica Ekipa jako kvalitetna na vanjskim pozicijama, gdje su se dodatno osnažili dovođenjem Gunjine:

- Na nama je da bolje reagiramo nego u Zagrebu i da Baldekin ostavimo neosvojivom tvrđavom- zaključio je Pleadin.

Utakmica Šibenka- Gorica igra se u srijedu u 18 sati.

19. travanj 2024 00:56