StoryEditorOCM
KošarkaDok koševi miruju

Šibenka i dalje u karanteni, odgođena utakmica s Cibonom: Konačno ima i nekoliko dobrih vijesti s Baldekina

Piše Krešimir Gulin
17. prosinca 2020. - 09:09

Košarkaši Šibenke i dalje imaju problema s koronavirusom, pa nakon odgode utakmice sa Sonikom, zbog istog razloga moraju preskočiti i utakmicu HT Premijer lige s Cibonom, koja je u subotu trebala biti odigrana u Šibeniku.

-Naime, nakon nedavno pristiglih pozitivnih nalaza igrača GKK Šibenka na COVID-19, po naputku HZJZ-a, utakmicu nije moguće održati- izvijestili su iz šibenskog kluba.

Podsjetimo, jedan igrač Narančastih dobio je pozitivan nalaz na Covid-19 prošlog petka, samo dan uoči utakmice sa zadarskim Sonikom, zbog čega je ta utakmica trebala biti odgođena.

Budući da Šibenka iz samoizolacije izlazi tek u nedjelju, jasno je da se morao odustati i od gostovanja 'vukova' na Baldekinu.

Inače, ovo je već drugi slučaj proboja virusa u redove Narančastih. Prvi put je, nakon gostovanja u Sinju, obolio jedan od članova klupskog osoblja, pa su šestorica igrača koji su snjim bili u kontaktu morali u izolaciju. Srećom, kod nikoga od njih nisu se javili simptomi bolesti.

Ovoga puta, situacija je kudikamo ozbiljnija budući da je obolio igrač. Odlukom epidemiologa cijela momčad i stručni stožer morali su u samoizolaciju, stoga na Baldekinu praktički nema treninga:

- Vježbati mogu samo Amerikanac Freeman koji je u vrijeme slučaja zaraze bio u SAD-u zbog obiteljskih razloga te nekolicina mlađih košarkaša koji su bili ozlijeđeni u spomenuto vrijeme- referirao nam je iz samoizolacije trener Dženan Rahimić:

- Da, u karanteni smo i ja i moj pomoćnik Miro Jurić, premda za vrijeme treninga uredno nismo maske. No, takva je bila odluka epidemiologa- veli Rahimić.

Bude li sve po planu, Narančasti će se redovitim obvezama vratiti u ponedjeljak. Samo dva dana kasnije čeka ih važna utakmica u Zagrebu s Hermes Analiticom, 'fenjerašem' koji u dosadašnjem dijelu sezone ima samo jednu pobjedu:

- Teško je reći kako ćemo izgledati nakon izlaska iz samoizolacije. Prvi put kada nam se to dogodilo bili smo jako dobri na utakmici u Osijeku- govori trener Šibenke.

Međutim, kako nije svako zlo za zlo pokazala je i ova karantena. Ona je dobro došla Šibenčanima da zaliječe neke ozljede, pa s Baldekina konačno stiže i nešto dobrih vijesti.

Tako je mladi reprezentativac Ivan Gulin nakon uspješne operacije krenuo s rehabilitacijom, a uskoro se vraćaju i ostali ozlijeđeni igrači

- Nakon teške ozljede metartarzalne kosti i operativnog zahvata, mladi reprezentativac Ivan Gulin kreće sa rehabilitacijom. Prema nekim procjenama, treningu bi se trebao vratiti početkom sljedeće godine- poručili su iz kluba.

Evo što je klupsku facebook stranicu kazao Ivan Gulin:

- Nakon kontrolnog pregleda od prije neki dan i današnjeg razgovora sa doktorom koji je napravio operativni zahvat, stižu dobre vijesti za mene. S nogom je sve u redu, mogu odbaciti štake i krenuti sa laganim hodanjem i vježbama za jačanje zgloba. Nova je kontrola za dva tjedna pa ćemo onda saznati kad bih mogao početi sa laganim treninzima- rekao je branič Šibenke.

Napomenimo kako su se potpuno oporavili Kristijan Andabaka i Jure Pleadin, dok bi Valentin Jurković, nakon problema sa leđima, iza Božića trebao početi s laganim treninzima.

Više igrača u rosteru bit će nužno treneru Rahimiću jer iza Nove godine Šibenku čeka vrlo gust ritam utakmica.

18. travanj 2024 07:56