StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenka dovela još jednog centra; Čapljinac Valentin Jurković novi je igrač 'narančastih'

7. siječnja 2020. - 12:59

Od utorka GKK Šibenka ima novog igrača. Naime, ugovor s 'narančastima' potpisao je Valentin Jurković, centar visok 209 centimetara, objavio je klub s Baldekina.

Riječ je o košarkašku rođenom u Čapljini (BiH), koji će u petak napuniti 26 godina. Ovaj bivši mladi reprezentativac Hrvatske iz generacije Darija Šarića i Martina Junakovića, u Šibenik je stigao iz njemačkog kluba SG Luetzel iz Koblenza, a prije toga nastupao je za Čapljinu, Kvarner, Dubrovnik i Student Mostar, gdje mu je trener bio Dženan Rahimić. Uostalom, aktualni pomoćni trener Šibenka je i najzaslužniji za dolazak Jurkovića na Baldekin.

Njegovim angažmanom, uprava kluba je ispunila jednu od dviju želja trenera Edija Dželalije. Jurković bi trebao popuniti pozicije pod obručima:

- On je zadovoljio na probi. Jurković je doveden kao 'back up' našim visokim igračima Vranešu i Vuki, koji bi i dalje trebali biti starteri u petorci - kazao je Dželalija.

Podsjetimo, uprava i stručni stožer Šibenke imaju pravo dovesti još jednog košarkaša do isteka prijelaznog roka, odnosno 6. veljače. Kako je istaknuo Dželalija, idealno bi bilo da bude jedan 'combo' branič, odnosno igrač koji bi mogao zatvoriti sve tri vanjske pozicije, od 'jedinice' do 'trojke'.

23. travanj 2024 08:38