StoryEditorOCM
KošarkaNaba Echols

Šibenka dovela američkog razigravača; Na Baldekinu ciljaju na jednog od najboljih mladih centara u Hrvatskoj

Piše Davor Trutin/SN
1. kolovoza 2022. - 10:25

Nakon višetjednog skautiranja, pregledavanja, traženja na Baldekinu su konačno pronašli prvog playmakera za nastupajuću sezonu. To je Naba Echols (26), 180 cm visoki košarkaš iz SAD-a. Prošle sezone Echols je nastupao za nizozemski Zwolle (NL+BNXT liga), za kojeg je u prosječnih 31 minutu na parketu postizao 12,3 poena, uz 3.7 asistencija.

Echolsa su inače dobro upamtili na Baldekinu kada je prije dvije sezone igrajućii za Alkar uništio Šibenčane u pobjedi Sinjana sa 31 ubačajem, od čega 16 u produžetku. Prije Alkara igrao je u Ncaa ligi za Northern Michigan University.

Prije Echolsa Šibenka je potpisala Srđana Brocića, koji je bio suigrač Echolsa u Alkaru prije dvije godine, te mladog Luku Skorića. Traži se još petica, a jedan od pickova je donedavni igrač Zadra Tomislav Buljan (20) na nedavno završenom EP U20 bio je najbolji strijelac Hrvatske sa 15,7 poena.

Pripreme Šibenke za novu sezonu kreću negdje između Velike Gospe i 20.8. kada će trener Damir Milačić obaviti prozivku. Do tada bi roster Šibenke trebao biti kompletiran i spreman za novu sezonu HT Premijer lige, Kupa Krešimira Ćosića i Alpe Adria Kupa.

 

23. travanj 2024 16:36