StoryEditorOCM
KošarkaCibona na Baldekinu

Šibenka bez dvojice važnih igrača na ‘vukove‘; Milačić: ‘Sposobni smo zagorčati život svima‘

Piše Krešimir Gulin
4. veljače 2023. - 10:47

Pobjedom kod Bosca u Zagrebu u prošlom kolu, košarkaši Šibenke i matematički su osigurali nastup u Ligi za prvaka. Stoga, Narančasti preostala četiri kola do kraja osnovnog dijela HT Premijer lige mogu odraditi bez prevelikog rezultatskog pritiska.

Međutim, kada na Baldekin stiže suparnik poput Cibone onda ne može biti opuštanja. U šibenskoj dvorani ove sezone već su ‘padali‘ Zadar i Cedevita, pa se u taboru Narančastih nadaju još jednom velikom ‘skalpu‘. Da nije velikih problema s ozljedama koje muče Šibenčane izgledi bi im bili zasigurno puno veći. Ovako, ‘vukovi‘ su ipak favoriti u subotnjoj utakmici:

- Nakon odlične utakmice koju smo odigrali s Boscom, okrećemo se Ciboni. U ova dva dana smo pokušali regenerirati momčad prije svega fizički. Naime, Pleadina nije bilo na utakmici u Zagrebu zbog temperature i pitanje je hoće li uopće zaigrati kontra Cibone. Nažalost, ni kapetan Paić sigurno neće biti u sastavu protiv Cibone i pitanje je sada procjene liječničke službe koliko će biti odsutan s terena- otkrio je trener Šibenke Damir Milačić nezgodan zdravstveni bilten Narančastih.

Milačić kaže kako Cibona ima 11 igrača u rosteru od kojih svaki može biti 20 do 30 minuta na terenu:

- Igraju kontroliranu košarku, znaju što hoće u napadu. Čeka nas teška utakmica, međutim, mi smo pokazali uz sve nedaće koje nas prate ove sezone da se ne bojimo nikoga. Cibona je apsolutni favorit, ali ako se budemo borili i ako budemo koncentrirani kao na utakmici protiv Bosca mi smo sposobni zagorčati život svakoj ekipi pa tako i Ciboni- istaknuo je kormilar Narančastih

Protiv Bosca je vrlo dobru utakmicu odigrao Srđan Brocić, plaxmaker Šibenke:

- Cibona ove sezone igra odličnu košarku. Na nama je da na to odgovorimo na najbolji mogući način. Nadam se da će na tribinama biti što više ljudi, da nas podrže u ovoj utakmici i da pokušamo napraviti još jedno iznenađenje na Baldekinu- rekao je Brocić.

Utakmica Šibenka- Cibona igra se u subotu u 20 sati.

20. travanj 2024 02:19