StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenik odigrao još jednu triler utakmicu: ovaj put nije bilo sretnog završetka, skupo ih stajale greške u završnici

4. veljače 2019. - 22:55

Košarkaši GKK Šibenika ne mogu bez trilera ove sezone. Prošli je na gostovanju u Gorici završio "happyendom". Međutim, u Osijeku "narančasti" nisu bili te sreće. A vrlo lako su mogli zapjevati šibensku pismu milu u srcu Slavonije. No, u završnici utakmice falilo je koncentracije da uzmu silno vrijednu pobjedu.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme bilo je u egalu. Šibenčani su tek nešto lošije odigrali zadnje dvije minute uoči odlaska na veliki odmor. Dozvolili su Osječanima mini seriju od 7:2, pa su domaćini otišli u svlačionicu s plus pet (47:42), što im je bilo i najveće vodstvo u prvih 20 minuta.

U tom razdoblju igre "narančaste" je vukao centar Paić, koji je ubacio 14 koševa. S druge strane, Šibenčane je silno mučila američko- slovačka kombinacija Abdul Malik- Ihring. Američki krilni centar je upisao devet poena i fascinantnih 11 skokova u prve dvije četvrtine, a slovački razigravač 12 ubačaja i šest asistencija.

Rezultatsko klizanje "narančastih" nastavilo se i na početku treće četvrtine. Više od dvije minute gosti nisu uspjeli poentirati iz igre, što su iskoristili "brokeri" čije su dionice skočile na 52:44. Shvatio je trener "građana" Miro Jurić da zvoni na uzbunu i pozvao time out. Ali, od predaha nije bilo puno koristi za Šibenčane. Dapače, Osječani tricom Zadranina Šange prvi put imaju dvoznamenkastu prednost (59:49). Kada se činilo da domaćini kontroliraju stvari, "narančasti" se na pogon iskusnih Bašića i Milekovića vraćaju u igru (64:67). Dapače, imali su prigodu i za potpuni priključak, no dva napada je uprskao najiskusniji- Crnogorac Korać.

Zato su u posljednjoj dionici Šibenčani uspjeli preokrenuti rezultat. Dvije trice vezao je kapetan Bašić, dvaput je za dva pogodio Slavica i eto "narančastih" opet u vodstvu (87:82). Vodili su "narančasti" i (90:86) nakon trice Milekovića. Bilo je to na pet minuta i 33 sekunde do kraja utakmice. Ali, tada momčad Mira Jurića ulazi u niz nevjerojatnih grešaka u napadu.To rezultira činjenicom da četiri i po minute nisu uspjeli postići koš. Jasno da su Osječani takav dar objeručke prihvatili i na koncu slavili.

VROS Osijek- GKK Šibenik 104:95 (25:22, 22:20, 28:29, 29:24)

OSIJEK- Mala dvorana Gradski vrt. Suci: Siniša Herceg, Denis Hadžić, Antun Toni Reić.

VROS Osijek: Ihring (28), Mandić (14), Maskaljević, Boras, Bačić, Kordić, Perić (12), Abdul- Malik (15), Šango (10), Darling, Vrkić (1), Gospić (24).

GKK Šibenik: Mileković (16), Šarić, Vuko (13), Gulin, Bašić (18), Vlaić, Rajčić, Nakić (10), Korać (6), Slavica (14), Paić (18), Klepo.

19. travanj 2024 19:27