StoryEditorOCM
Košarkadani ponosa i slave

Šibenik domaćin obilježavanja 30 godina od olimpijskog srebra košarkaša: na Draženov spomenik će biti stavljena kapetanska traka

Piše Hina
4. kolovoza 2022. - 14:40

Točno tri desetljeća od polufinalne pobjede hrvatskih košarkaša nad ZND-om (75-74) na Olimpijskim igrama u Barceloni, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Zajednica sportova Šibensko-kninske županije na simboličan način obilježavaju 30. obljetnicu osvajanja legendarnog olimpijskog srebra naših košarkaša.

Iako je finalni ogled sa SAD-om (85-117), dva dana kasnije, imao fantastičan medijski odjek i nemjerljiv učinak za međunarodnu promociju mlade hrvatske države, ključ za osvajanje povijesnog srebra bio je pobjednički pothvat ostvaren nad Zajednicom Neovisnih Država u epskom raspletu olimpijskog polufinala.

Podsjetnik na jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta svih vremena održat će se  6. kolovoza, s početkom u 9 sati, na šibenskom Baldekinu, kod spomenika nikad prežaljenom kapetanu i vođi tog slavnog košarkaškog naraštaja, Draženu Petroviću.

Tom prigodom na spomenik kapetanu srebrne hrvatske reprezentacije iz Barcelone 1992. godine simbolično će biti stavljena kapetanska vrpca.

Uz predstavnike domaćina i HOO-a, na obilježavanju se očekuje i nazočnost članova „hrvatskog Dream Teama“ iz 1992. godine.

20. travanj 2024 15:30