StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenčanke u trileru do treće uzastopne pobjede; Chiabov presudila košem dvije sekunde prije kraja

26. listopada 2019. - 22:14

Košarkaši Šibenika ostvarile su i treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu. U trećem kolu Prve lige na Baldekinu su pobijedile riječki FSV 68:66.

'Narančaste' su do slavlja stigle u dramatičnoj završnici. Ključne poteze u posljednjoj minuti odigrala je Antonija Chiabov. Centar Šibenika je najprije blokirala napad Riječanki kod rezultata 66:66, da bi na drugoj strani postigla koš za pobjedu dvije sekunde prije kraja. Chiabov je skočila u napada nakon promašaj Cigić i ubacila loptu kroz obruč za slavlje ekipe Stipe Bralića.

Inače, Šibenke su se vratile iz velikog rezultatskom minusa, budući da su gošće vodile 15 razlike na poluvremenu. Osim Chiabov, važne poene pri kraju utakmice postigla je Josipa Silov, koja je vratila Šibenik u igru nakon zaostatka (56:64). Statistički gledano, najbolja igračica Šibenika bila je playmakerica Katarina Puljić koja je napunila statistiku u svim kolonama. Bila je najefikasnija igračica utakmice s 21 poenom, a imala je i šest skokova, pet asistencija i čak sedam ukradenih lopti.

Za Šibenik su igrale: Puljić (21), Chiabov (7), Silov (12), Barišić, Cigić (7), Šarić (2), Skrozić, Džafić (3), Tomičić (4), Ćuklin, Vukšić (12).

U idućem kolu, Šibenik na Baldekinu dočekuje dubrovačku Ragusu, što će biti derbi dosadašnjeg dijela prvenstva.

19. travanj 2024 11:50