StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Ši-ši-Šibenka: Napravljen prvi korak za vraćanje slavnog imena; Kapetan Bašić potpisao na još dvije sezone

7. kolovoza 2019. - 11:31

Obećano- ispunjeno! Tako bi se u najkraećm mogao opisati jedan od prvih poteza novog predsjednika šibenskog košarkaškog prvoligaša Ante Burića. Naime, čim je sjeo u predsjedničku fotelju kluba s Baldekina, taj je 35- godišnji šibenski odvjetnik obećao kako će klubu vratiti slavno ime- Šibenka. I prvi korak je već učinjen.

U utorak je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku održana izvanredna Skupština GKK Šibenik na kojoj je donesena odluka o promjeni imena kluba. Košarkaški klub po odluci Skupštine ubuduće će se zvati Građanski košarkaški klub Šibenka.

 

 

Ovo je prvi korak u procesu povratka imena kluba KK Šibenka koji bi se trebao dogoditi kada se za to steknu pravni uvjeti.
“Možda izgleda kao sitnica ili formalnost, ali mi i na ovaj, simbolični način želimo vratiti duh slavnih osamdesetih godina šibenske košarke među navijače i stvoriti pozitivnu košarkašku atmosferu u gradu. Jasno je da promjena imena jest formalnost i da sama po sebi ne mijenja ništa, ali proces izgradnje institucije kluba koji smo započinjemo treba od nekud započeti pa neka ovo bude taj simbolični trenutak.” kazao je Ante Burić, predsjednik GKK Šibenka.

S Baldekina je stigla i vijest kako će kapetan Domagoj Bašić i u novoj sezoni predvoditi košarkaše GKK Šibenika. Šuter 'narančastih' je potpisom ugovora produžio svoju vjernost klubu s Baldekina za još dvije sezone. Ovaj trideset trogodišnji Zagrepčanin u proteklih sedam sezona na Baldekinu postao je ljubimac tribina zbog svoje borbenosti na terenu i preciznog šuta kojim je navijačima donio mnogo veselja.

Ovim potpisom nastavlja se slaganje sastava za nadolazeću sezonu. Osnovni cilj je posložiti konkurentnu momčad koja će se boriti za vrh ljestvice sastavljenu od mladića stasalih iz vlastitog pogona i starijih iskusnih igrača koji mogu dati dodatnu kvalitetu u igri, a ujedno mlađim igračima biti mentori uz koje će učiti i napredovati, istaknuli su iz GKK Šibenke.

„Znajući dobro Bašićeve ljudske i igračke kvalitete te sve ono što je u proteklih sedam godina pružio klubu, kalkulacija uopće nismo imali te je dogovor brzo postignut. Trener i vodstvo željeli su da ovakav igrač i dalje bude vođa ove momčadi, primjer mlađima. Također, željeli smo pokazati zahvalnost i nagraditi Bašićevu vjernost klubu znajući da će i dalje davati veliki doprinos na terenu, a posebno u razvoju naših mladih igrača.“ kazao je Burić.

 

 

Domagoj Bašić je prvi put zaigrao za šibenskog prvoligaša u sezoni 2012./13. U prošloj sezoni odigrao je 23 utakmice za narančaste s prosjekom od 10.2 koša po utakmici.

„Tko god igrao za njega, Šibenik uvijek teži vrhu. Ove godine imamo momčad sastavljenu od mladih, ali već iskusnih prvoligaških igrača i pokazat ćemo da se sa svima u ligi možemo ravnopravno nositi. Atmosfera u dvorani sigurno će biti odlična, Funcuti su uvijek gromoglasna podrška. Nadam se velikom broju proslava na zidiću i da će Baldekin biti neosvojiva tvrđava,“ kazao je Domagoj Bašić, nakon potpisa novog ugovora.

25. travanj 2024 14:03