StoryEditorOCM
KošarkaŠibenka počela s pripremama

Roster zaključen nikad ranije; Predsjednik otkrio ciljeve, trener predstavio nove igrače

Piše Krešimir Gulin
22. kolovoza 2022. - 12:57

Košarkaši Šibenke u ponedjeljak su i službeno započeli s pripremama za novu sezonu. O ciljevima Narančastih govorio je predsjednik kluba Ante Nakić:

- U svakom slučaju, očekujemo da iduća sezona bude bolja od lanjske u kojoj smo igrali Ligu za ostanak. Ipak, iza nas je godina više iskustva kako u igračkom, tako i upravljačkom dijelu. Zadovoljni smo odrađenim prijelaznim rokom. Roster smo kompletirali 15 dana prije početka priprema, a ja se ne sjećam da je Šibenka ikada prije zatvorila igrački kadar tako rano. Klub je postavio jasan cilj- a to je igranje Lige za prvaka. Vjerujem da s ovim rosterom to možemo ostvariti. Jasno, pratit ćemo situaciju na tržištu i reagirati bude li potrebno- rekao je Nakić.

image

Damir Milačić i Ante Nakić

Šibenka

Podsjetimo, tijekom ljeta Šibenka je angažirala američke razigravača i centra Nabu Echolsa i Mylesa Howarda te domaćeg braniča Srđana Brocića i polivalentnog Luku Skorića. Od lanjske ekipe, na Baldekinu više ne stanuju Thomas, Sinovec, Arslanagić i Solomun.

Nove igrače predstavio je trener Damir Milačić:

- Echols je kao 'rookie' došao kod mene u Sinj dok sam trenirao Alkar praktički za džeparac. Lani je odigrao dobru sezonu u Nizozemskoj i rekao bih da je spletom sretnih okolnosti stigao u Šibenik. Riječ je o razigravaču i dobrom strijelcu, koji može preuzeti odgovornost na sebe- počeo je Milačić.

Dok je Echols poznat hrvatskoj košarkaškoj javnosti, drugi Amerikanac Howard je velika nepoznanica. Naime, rijetko tko prati drugu finsku ligu odakle je došao ovaj 206 centimetara visok košarkaš:

- Da, Howard je bio skroz 'ispod stola'. Međutim, njegove fizičke predispozicije jamče kako može jako napredovati. Može nam donijeti energiju, dosta skokova, kvalitetnu obranu... Vjerujem kako će se Myles pokazati kao pojačanje, premda ne treba odmah na početku sezone očekivati velike stvari od njega- istaknuo je trener Šibenke.

I drugi playmaker, koji bi trebao biti 'back up' Eckolsu, Srđan Brocić igrao je kod Milačića u Alkaru:

- Brocić nas je u Sinju sve osvojio u dvije sjajne sezone koje je imao. Također, lani je zapaženo igrao u Zaboku. On se uklopio u našu financijsku sliku, odnosno radi se o dobrom igraču za malo novca- kazao je Milačić.

Za kraj, ostao je mladi Luka Skorić, koji će u Šibeniku imati prvu seniorsku sezonu:

- Rekao bih da je on dobra 'krađa', budući da su ga htjeli puno bogatiji klubovi od nas, ali Skorić je izabrao Baldekin. Riječ je o vrlo modernom igraču koji može pokrivati pozicije od 'dva' do 'četiri'- zaključio je trener Narančastih.

image

Narančasti ove sezone žele u Ligu za prvaka

Šibenka

Milačić je poručio kako ne misli stavljati preveliki teret na plejadu mladih šibenskih košarkaša (Pleadin, Klarin, Antić,...), no da od svakog od njih očekuje napredak te da će biti u rotaciji.

Za kraj, predsjednik Nakić otkrio je kako je Šibenka potpisala ugovor s novim dobavljačem opreme te kako će u novoj sezoni igrati u dresovima novog dizajna. Također, najavio je i pokretanje web shopa:

- Što se financija tiče, radimo sve na konsolidaciji proračuna. Nismo htjeli ulaziti u daljnje dubioze i vjerujemo kako ćemo sljedeće ljeto biti u poziciji za značajniji iskorak- završio je čelnik Šibenke.

25. travanj 2024 18:07