StoryEditorOCM
KošarkaDrama s happy endom

Rijetko viđena utakmica na Baldekinu! Šibenik poslije tri produžetka svladao Škrljevo

13. listopada 2017. - 22:51

Šibenik- Škrljevo 103:101 (16:15, 23:25, 19:17, 16:17,12:12, 9:9, 8:6)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Srđan Dožai, Živko Mirilović i Marko Mustapić.
Šibenik: Radovčić (7), Šarić (7), Vitali (23), Gulin, Bašić (22), Bundović (15), Pandurić (13), Jelić, Mileković (7), Nakić (2), Klepo, Paić (7).
Škrljevo: Nash (7), Štemberger (13), Barnjak (2), Boban (18), Hrnjkaš, Perković (2), Konjević (7), Radunić (11), Furlan, Williams (26), Molnar, Stipčić (15).

Rijetko viđena drama na otvaranju sezone na Baldekinu! Srećom po prijatelje Šibenika s "happy endom! Naime, Šibenik je tek nakon tri produžetka pobijedio Škrljevo. A slavlje na tribinama i među igračima bilo je kao da su osvojili titulu prvaka. Ali, to je razumljivo, budući da je Šibenik ove godine silno pomlađen i svaka pobjeda je silno vrijedna.

Mogli su domaći riješiti stvari u regularnom dijelu utakmice, budući da su 80 sekundi prije kraja imali 73:68. Međutim, za samo jednu minutu gosti su napravili seriju 6:0 i imali vodstvo 74:73 na 14 sekundi do kraja. U tom zadnjem Škrljevo je napravilo čak tri prekršaja i ispunilo bonus, tako da je četiri sekunde prije posljednjeg zvuka sirene na liniju slobodnih bacanja stao Filip Bundović. Kroz mrežicu mu je poslije dužeg nećkanja prošla samo prva lopta, dok je druga iscurila. No, grobnički Amerikanac Williams nije uspio pogoditi "ludu" tricu, pa se otišlo u produžetak.

U prvom produžetku puno bliže pobjedi bili su gosti. Vodili su tijekom gotovo svih pet minuta. Tek je 15 sekundi prije isteka dodatnog vremena Vitali iz prodora donio izjednačenje. Napad za eventualnu pobjedu Škrljeva upropastio je Williams.



U drugih pet minuta voda je išla na mlin domaćih. Vodili su "narančasti" 94:89, ali nisu uspjeli privesti posao kraju. Nije im olakšao ni karlovački sudac Živko Mirilović koji je čistu blokadu Bundovića nad Štembergerom okarakterizirao kao osobnu. Da stvar bude gora, bio je to peti prekršaj krilnog centra Šibenika. Opet je napad za pobjedu imalo Škrljevo. Ovaj put je promašio Stipčić.

Ipak, u trećem produžetku gosti su pokleknuli. Ključne koševe postigli su Vitali i Bašić, a za goste su završni napad promašili Williams i Stipčić.

- U karijeri još nisam igrao ovakvu utakmicu. Uspjeli smo iščupati pobjedu, ne pitajte me kako. Barem pet puta tijekom utakmice sam mislio da ih imamo i isto toliko puta da smo gotovi. Moram pohvaliti i navijače- atmosfera je bila fantastična- rekao je Toni Vitali, jedan od junaka šibenske pobjede.

Trener Vladimir Anzulović je dodao:
- Slatka pobjeda, za našu ekipu i naše dečke. Ipak, posvećujemo je navijačima, jer bez njih sigurno ne bismo slavili- poručio je Anzulović.

19. travanj 2024 13:47