StoryEditorOCM
KošarkaTraže i treću

"Vruć" košarkaški dalmatinski derbi: "Narančasti" iz grotla Baldekina na jednu večer sele u "ludnicu" Jazina

20. listopada 2017. - 15:14

Uvijek je "vruće" kada se na košarkaškim parketima sastaju šibenski i zadarski klubovi. Nema dvojbe da će tako biti i u subotu u zadarskim Jazinama, premda košarkašima Šibenika protivnik neće biti Zadar. Naime, Šibenčani idu "na noge" novopečenom zadarskom prvoligašu Jazinama, koji je za domaće utakmice izabrao istoimenu kultnu zadarsku košarkašku dvoranu. Ta činjenica daje dodatnu draž subotnjem dalmatinskom derbiju HT Premijer lige. "Narančasti" iz svoje legendarne dvorane na Baldekinu idu u drugi košarkaški dalmatinski hram- Jazine:

- Taj podatak poseban je izazov za nas igrače. Posebice, nas mlađe koji nikada u toj dvorani nismo igrali ligaške utakmice. Naučili smo na vatrenu atmosferu u našoj dvorani, pa ne vjerujem da će nas ugođaj u Jazinama impresionirati- kaže Domagoj Šarić, jedan iz plejade talentiranih košarkaša Šibenika.

U subotnju utakmicu, takmaci ulaze u dijametralno suprotnom raspoloženju. Šibenčani puni samopouzdanja nakon dvije uvodne prvenstvene pobjede (Zabok, Škrljevo), a Zadrani "načeti" s dva poraza. Jednim očekivanim od Cibone u Jazinama, drugim puno neugodnijim kod Hermes Analitice:
- Jazine su vrlo nezgodan protivnik i trenutačno stanje na tablici ne smije nas zavarati. Bez obzira na sve zamke koje nas čekaju u Zadru mi idemo na pobjedu- optimist je Šarić.

Ostvare li se očekivanja šibenskog playmakera, bit će to start sezone iz snova za "narančaste". Sa skorom 3:0 puno bi mirnije dočekali gostovanje snažnog Splita u petak:
- Moramo uzeti u obzir činjenicu da će naša mladost prvi put igrati u takvom okruženju kao što su Jazine. Stoga mislim da i mi i domaćini imamo izglede za pobjedu. Vjerujem da ćemo mi naše šanse iskoristiti i na kraju slaviti. Premda nam utakmica koju su Jazine odigrale u prvom kolu s Cibonom na svom parketu s Cibonom ne daje previše razloga za optimizam- kazao je Vladimir Anzulović, trener Šibenika.

On je detaljno analizirao momčad Jazina:
- Oni su skup iskusnih prvoligaških igrača. Tu prije svega mislim na Zrnića, Butorca, Gulama,... Neki od njih bili bi pojačanja i za našu momčad- rekao je Anzulović.

U rosteru Zadrana su i dva Amerikanca. Play Alston i šuter De Woods:
. Mislim da oni opravdavaju uložena sredstva, odnosno da su pojačanja za Jazine. Uostalom, zadnju utakmicu su bili među njihovim najefikasnijim igračima- opet će trener Šibenika.

"Narančasti" će u Zadru imati potporu svojih najvatrenijih navijača- Funcuta:
- Ma, nema potrebe više ni ponavljati koliko nam oni znače. Kad je teško, oni nas uvijek guraju naprijed. Iskreno se nadam da će utakmica proteći u pravoj sportskoj atmosferi i da će to biti prava fešta košarke- zaključio je Anzulović.

On će na raspolaganju imati sve igrače, uključujući Bundovića, Pandurića i Radovčića koji još osjećaju posljedice iscrpljujuće utakmice sa Škrljevom u prošlom kolu.

Utakmica Jazine- Šibenik počinje u 20 sati.

19. travanj 2024 21:41