StoryEditorOCM
KošarkaSubotnju večer rezervirajte za košarku

"Narančasti" žele nastaviti pobjednički niz na Baldekinu; Toni Vitali upozorava: Kaštelani neće doći "spuštenih hlaća"

30. ožujka 2018. - 15:02

Poslije tri uzastopna poraza u Kupu (Zabok) i prvenstvu Hrvatske (Split i Cibona) košarkaši GKK Šibenika u prošlom kolu vratili su se pobjedama. "Žrtva" im je na Baldekinu bila Hermes Analitica. Tom pobjedom "narančasti" su pokazali kako u njihovoj svići još ima ulja.

Jer, nisu bili rijetki skeptici koji su počeli tvrditi kako momčadi trenera Vladimira Anzulovića na proljeće ponestaje "špirita", budući da su odavno ostvarili praktički sve rezultatske ciljeve za ovu sezonu. Pobjedom nad Hermesom, Šibenčani su pomogli Dalmatincima (Alkar, Jazine, Kaštela) koji su u izravnoj borbi za ostanak sa Zagrepčanima.

I u subotnjem kolu, "građani" će krojiti dno ligaške tablice. Naime, na Baldekin im stižu Kaštela. U redovima Šibenčana teško je naći boljeg sugovornika za tu utakmicu od Kaštelanina Tonija Vitalija:

- Naša očekivanja su da nastavimo pobjednički niz u svojoj dvorani. Dakle, idemo na pobjedu i porotiv Kaštela. Međutim, moramo znati da njihova pozicija na tablici nije realna s obzirom na to kako izgledaju na parketu. To znači da će se i njih nešto pitati u subotnjoj utakmici- istaknuo je krilni centar Šibenika.

Vitali dobro zna odakle Šibenčanima prijeti najveća opasnost:
- Čujte, Kaštela su u grčevitoj borbi za opstanak i baš zao mogu biti još opasniji. Imaju nekolicinu iskusnih, provjernih igrača. Tu mislim na Đuguma, Mandića, Došena,... U svakom slučaju, Kaštela na Baldekin neće doći "spuštenih hlaća"- rekao je Vitali.

Trener Šibenika Vladimir Anzulović odavno je kazao kako je cilj njegove momčadi u svakoj utakmici do kraja sezone "ostaviti srce na parketu":

- Naši ciljevi ne mijenjaju se ni glede utakmice s Kaštelima. No, treba znati da nije lako davati maksimum iz utakmice u utakmicu. Slažem se s Vitalijem da će se i Kaštelane nešto pitati. Iako bih ja volio da se puno više nas pita. Imamo sitnih problema s ozljedama. To se uglavnom odnosi na Tomislava Gabrića. No, poznavajući njegov profesionalizam uvjeren sam da će stisnuti zube i zaigrati- kazao je Anzulović.

Utakmica GKK Šibenik- Kaštela počinje u 19 sati.

20. travanj 2024 05:52