StoryEditorOCM
KošarkaCedevita na Baldekinu

"Narančasti" traže čudo! Pobjeda protiv višestrukog prvaka Hrvatske donosi četvrtu startnu poziciju u play offu

21. travnja 2018. - 13:34

S dva poraza u dalmatinskim derbijima protiv Zadra i Alkara, košarkaši GKK Šibenika uvelike su kompromitirali izglede za osvajanje četvrtog mjesta, koje bi im jamčilo prednost domaćeg terena u četvrtfinalu play offa. Doduše, "narančasti" još u svojim rukama drže ključeve četvrte pozicije, No, uvjet je da u subotu na Baldekinu pobijede Cedevitu i Zagreb u Trnskom u posljednjem kolu regularnog dijela sezone. U taj scenarij teško je vjerovati, jer aktualni prvak Hrvatske u Šibenik dolazi po pobjedu kojom bi sačuvao vrijednu startnu jedinicu:

- Cedevita je svakako apsolutni favorit. Znamo da će na Baldekinu željeti pobjedu. Više nemaju natjecanja u ABA i Euroligi, tako da su maksimalno fokusirani na domaće prvenstvo. Međutim, izaći ćemo hrabro na parket i nadati se najboljem- kazao je Domagoj Šarić, mladi branič GKK Šibenika.

On ističe kako "građane" nisu poljuljali porazi od Zadra i Alkara:
- Činjenica je da smo se sa Zadrom kod kuće nadali nečemu velikom. Na koncu, izgubili smo s većom razlikom nego što je bilo objektivno stanje na terenu. U Sinju smo trebali dobiti, ali zbog svakavih okolnosti koje su se događale na toj utakmici, nismo uspjeli. Najvjerojatnije ćemo s petog mjesta u doigravanje. Izvjesno je da ćemo u play offu igrati još jedan dalmatinski derbi, ovaj put sa Splitom. Ništa, probat ćemo s pete pozicije proći u polufinale- veli Šarić, inače mladi reprezentativac Hrvatske.

Uoči utakmice s Cedevitom, Šibenčane ne ohrabruje ni pogled na zadravstveni bilten. Kapetan Domagoj Bašić zbog ozljede skočnog zgloba vjerojatno je izgubljen za ovu sezonu. Toni Nakić će vjerojatno stisnuti zube i biti spreman, dok je puno neizvjesniji nastup Tomislava Gabrića, kojeg muči kronični bronhitis.

- Često govorim da je Šibenik uvijek favorit na Baldekinu. Ali, u slučaju Cedevite teško je govoriti u tom kontekstu. Znamo da Cedevita dolazi spremna za nas. Mogu se samo nadati da poraz u Sinju neće ostaviti psihološke posljedice na moje momke. Znate, nije se lako dignuti nakon takve utakmice- rekao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Utakmica GKK Šibenik- Cedevita igra se u subotu u dvorani na Baldekinu s početkom u 19 sati.

23. travanj 2024 16:05