StoryEditorOCM
KošarkaPet od pet

"Narančasti" potpisali još jedno košarkaško "čudo"! Na Baldekinu zube polomili i "vukovi" s Tuškanca(FOTO)

12. studenog 2017. - 20:57

GKK Šibenik- Cibona 73:71 (23:12, 21:21, 18:18, 11:20)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 1000. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Tomislav Vovk (Slavonski Brod) i Ante Čanković (Zemunik).
GKK Šibenik: Radovčić (9), Šarić (4), Vitali (8), Gulin, Bašić (20), Bundović (6), Pandurić (4), Jelić, Mileković (5), Nakić (11), Klepo, Paić (6).
Cibona: Bilinovac (4), Uljarević (8), Žorić (14), Ćorić, Melvin (8), Novačić (7), Bošnjak (3), Rozić (13), Ljubičić, Gospić (2), Mandić, Tomas (12).

Niti "vukovi" nisu uspjeli zaustaviti šibensku košarkašku bajku! Poslije Splita, na Baldekinu je "pao" još jedan ABA ligaš, ovaj put onaj pravi, iz najjačeg razreda regionalne lige- Cibona. Pravi je to podvig za mlađahnu momčad Šibenika, koja ni lani kada je imala nominalnu puno jači roster nije uspjevala svladati Cibonu. Zagrepčani su im prošle sezone bili prava "crna mačka", slavili su u svih pet međusobnih dvoboja. A ove sezone "narančasti" također imaju omjer pet od pet- ili pet pobjeda u isto toliko utakmica i drže vrh tablice domaćeg prvenstva.

Šibenik je do pobjede došao u dramatičnoj završnici, a mogao je sve riješiti s puno manje stresa. Jer, "građani" su vodili svih 40 minuta, i to uglavnom vrlo uvjerljivo. Već u prvoj četvrtini izgradili su dvoznamenkastu prednost. Rezultat im nikako nije padao, dapače, pred kraj treće dionice narastao je na velikih plus 19 (60:41). Međutim, bilo je jasno da će super iskusni gosti pokušati sve da se vrate u utakmicu. Isto tako, moglo se očekivati da će mlada momčad Šibenika tijekom utakmice upasti u krizu. To se i dogodilo u posljednjoj četvrtini. Nakon vodstva 70:62 ubačajem Vitalija, "narančasti" su napadački postili gotovo pet minuta.

Kaznila je to Cibona i stigla na minimalan zaostatak (70:69) na ulasku u zadnju minutu. Tada je sijevnula trica najboljeg igrača Šibenika Domagoja Bašića za 73:69. No, ni tu priči nije bio kraj. Luka Žorić je stavio dva bacanja za minus dva "vukova". U idućem napadu, šut za tricu Pandurića nije niti došao do obruča Cibone, pa su gosti imali zadnji napad, ili točno 24 sekunde za eventualno izjednačenje, pa čak i pobjedu. Od svih rutinera u dresu Cibone, odgovornost je preuzeo najmlađi Uljarević, ali njegov pokušaj za tri poena nije prošao kroz mrežicu. Bio je to znak za erupciju oduševljenja na Baldekinu i dugo zajedničko slavlje igrača i navijača Šibenika:

- U svlačionici se šalimo kako nam se ne da baš izgubiti prvu utakmicu. Pokušat ćemo što je više moguće produžiti pobjednički niz- kazao je Domagoj Bašić, kapetan "narančastih" i junak pobjede nad Cibonom:
- Ma ne bih ja nikome pojedinačno pripisivao zasluge. Svi uspjesi ove sezone, plod su silnog rada ove mlade momčadi- istaknuo je Bašić.

Cibona je u Šibenik došla s privremenim trenerom Ivanom Tomasom, koji je zamijenio smijenjenog Slobodana Subotića:
- Nismo se obazirali na Cibonine probleme. Znali smo da će doći vaditi se u Šibeniku. Tako je i bilo. Bili smo svjesni da ćemo i mi upasti u "crnu rupu". To se i desilo, ali pokazali smo pravi šibenski karakter i izvukli tešku pobjedu. Presretni smo i idemo dalje, nećemo se zadovoljiti trenutačnim postignućima- poručio je šuter "narančastih".

Slično je rezonirao i Vladimir Anzulović, trener Šibenika:
- Cibonini igrači imali su poseban žar u očima i tim više je naša pobjeda dragocjena. Ponosan sam na djecu koju treniram, užitak je s njima raditi. Uvjeren sam da će nam ova pobjeda biti podstrek za daljnji rad- zaključio je Anzulović.

23. travanj 2024 16:58