StoryEditorOCM
KošarkaŠirko rastužio "građane"

"Narančasti" poput "kauboja" - Šibenčani na Gripama izgubili praktički dobivenu utakmicu

3. veljače 2017. - 21:55

Grdno ste se prevarili ako ste mislili da se neće tako skoro ponoviti utakmica poput one za broncu na Svjetskom prvenstvu u rukometu u kojoj je Hrvatska ispustila vodstvo od osam razlike protiv Slovenije i otišla kući tužna i bez medalje. Jer, sličan šok kao "kauboji" u Bercyu svojim navijačima priredili su i košarkaši GKK Šibenika kontra Splita na Gripama. Momci trenera Vladimira Anzulovića izgubili su praktički dobivenu utakmicu.

"Građani" su tek nešto više od minute prije kraja imali plus devet (83:74) i napad u kojem je Ivan Siriščević promašio čisti zicer. Uslijedio je rijetko viđen preokret. Najprije je Kalajžić zabio koš i dodatno slobodno. Potom je Siriščević opet izgubio loptu u napadu da bi u samoj završnici čudesnu rolu za "žute" odigrao Šibenčanin Henrik Širko.

Momak čiji su korijeni iz Konjevrata, prvo je ubacio tricu s deset metara za priključak Splita na minus dva (83:85). Mogao je Ive Ivanov sve riješiti, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje. Mudro su Šibenčani napravili faul nad Širkom kako ne bi primili tricu. Prvo slobodno je Širko promašio i onda mu nije preostalo ništa drugo nego da namjerno promaši i drugo, Sam je uhvatio loptu koja se odbila od obruća, pobjegao u kut igrališta i u padu stavio nemoguću tricu za izjednačenje i produžetak.

Niti dodatnih pet minuta nije bilo dovoljno da bi se riješilo pitanje pobjednika. Drama se otegla i u drugi produžetak. Zadnji čin splitke drame odigran je u zadnjem napadu. Petani je imao šut za pobjedu Šibenika, ali lopta nije prošla kroz obruč. Tako je splitska drama  pretvorila u sportsku tragediju za "narančaste".

Jer, propustili su prigodu da ostvare hat trick u dalmatinskim derbijima, nanesu Splitu prvi prvenstveni poraz na Gripama i silno učvrste poziciju koja vodi u ABA ligu.

Ipak, Šibenčanima treba skinuti kapu pošto su odigrali lavovsku utakmicu pritisnuti velikim tegobama. Naime, Anzulović je u utakmici koja je trajala čak 50 minuta mogao rotirati samo sedam igrača. Unatoč tome, ostaje veliki žal za pobjedom...

Split- GKK Šibenik 107:106 (20:11, 20:33, 18:19, 28:23, 13:13, 8:7)
SPLIT- Mala dvorana na Gripama. Suci: Alfred Jovović (Velika Gorica), Nikola Perlić (Velika Gorica), Bojan Kruljac (Zagreb).
Split: Subotić (2), Kalajžić (8), Kedžo (27), Rančić (11), Dijan (10), Najev (3), Jukić (10), Kanaet (1), Filipović (7), Marić, Galić, Širko (28).
GKK Šibenik: Šarić, Andabaka, Badžim (16), Nakić, Bašić (15), Blaće, Pandurić (7), Turkyilmaz, Ivanov (26), Petani (21), Siriščević (13), Halilović (8).

 

24. travanj 2024 18:30