StoryEditorOCM
KošarkaTreća za redom

"Narančasti" pobjedu u Osijeku darovali Funcutima za rođendan; šibenski junak bio Drnišanin Tome Gabrić

9. travnja 2018. - 22:17

Treća prvenstvena pobjeda za redom košarkaša Šibenika i treća pobjeda nad Osijekom ove sezone. I najljepši dar šibenskim Funcutima za 35. rođendan te navijačke skupine.

"Narančasti" su prije utakmice prošetali slavonskom metropolom i popili kavu i kao da ih je slavonsko sunce smantalo. Loše su ušli u utakmicu i domaćini su začas imali 7:0. Stoga je trener "građana" Vladimir Anzulović već nakon 100 sekundi pozvao time out. Šibenčani su se brzo rekuperali i vratili u rezultatski egal.

Neizvjesno je bilo do same završnice utakmice u kojoj je šibenski junak bio Drnišanin Tomislav Gabrić, koji je u četvrtoj četvrtini postigao čak 14 koševa. Moglo se za Šibenčane zakomplicirati u posljednjih deset sekundi nakon što je Luka Pandurić promašio oba slobodna bacanja, no Osječani su zabrljali posljednji napad.

- Sve čestitke mojim igračima. Ovu pobjedu ostvarili su sami, bez pomoći trenera. Ova pobjeda je plod zajedništva i sloge koju pokazuju tijekom cijele sezone. Posebne pohvale Gabriću i Milekoviću, kojima je trebala jedna ovakva kvalitetna prezentacija- izjavio je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Pobjeda u Osijeku najbolja je pozivnica za iduću prvenstvenu utakmicu u kojoj Šibenik na Baldekinu dočekuje Zadar. Ta utakmica igra se u subotu u 17 sati.

Vrijednosnice Osijek – GKK Šibenik 71:73 (13:9, 17:17, 22:22, 19:25)
OSIJEK- Mala dvorana u Gradskom vrtu. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Siniša Herceg (Zabok), Gordan Terlević (Kastav).
Vrijednosnice Osijek: Tomsick (17), Taylor (10), Došen (5), Markulin (7), Anzulović, Šarac (6), Krolo (1), Lindbom (14), Vrkić (7), Turalija (4).
GKK Šibenik: Gabrić (20), Radovčić (10), Šarić (4), Vitali (10), Bašić (8), Pandurić (5), Jelić, Mileković (10), Nakić (6), Klepo, Paić.

24. travanj 2024 15:50