StoryEditorOCM
KošarkaPrvak pao na Baldekinu

"Narančasti" navijačima pod bor stavili najljepši novogodišnji dar

27. prosinca 2016. - 23:36

GKK Šibenik- Cedevita 95:81 (21:15, 24:15, 24:26, 26:25)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 1100. Suci: Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Denis Hadžić (Pula), Gordan Terlević (Rijeka).
GKK Šibenik: Radovčić, Andabaka, Badžim (8), Bašić (12), Blaće, Pandurić, Turkyilmaz (12), Paić (2), Ivanov (19), Petani (18), Siriščević (12), Halilović (12).
Cedevita: Bajo, Krušlin (16), Zebić, Katić (14), Lončar, Bundović (12), Žganec (3), Musa (12), Buljević, Vučić (2), Rogić (14), Arapović (7).

Košarkaši Šibenika ispunili su obećanje i svojim navijačima pod bor stavili najljepši novogodošnji dar- pobjedu nad aktualnim prvakom Hrvatske. Laknulo je "narančastima" kada su vidjeli sastav Cedevite u kojem nije bilo Amerikanaca, Bilana, Begića,... Ali, bilo bi totalno promašenim nazvati lošom momčad u kojoj su dva olimpijca iz Ria (Krušlin, Arapović), BiH reprezentativac (Musa) i prvotimci (Katić, Žganec).
Furiozan je bio ulazak domaćih u utakmicu. Publiku je na noge vrlo brzo podigao Roko Badžim tricom i asistencijom za zakucavanje Miralema Halilovića. Niz je nastavio Ive Ivanov ulazom i polaganjem za 9:0 Šibenika. Nagnalo je to Danijela Lutza, trenera gostiju na time out nakon svega 200 sekundi. Tek poslije minute odmora Roko Rogić postigao je prvi koš za Zagrepčane. Uspjeli su se "vitaminaši" prišuljati na samo minus četiri (17:21) početkom druge dionice. No, tada je svoju rolu odigrao Izzet Turkyilmaz. Najprije je stavio težak šut a onda se pobrinuo za potez utakmice. Povukao je "coast to coast" kontru, u driblingu gurnuo loptu kroz noge jednom igraču Cedevite i onda atraktivno zakucao. Jasno, Baldekin je bio na nogama! Turčin u narančastom dresu imao je vjerne pomagače u Badžimu i Ivanovu. Ali, prava nevolja za Cedevitu uslijedila je kada je proradio vanjski šut domaćih. Dvije trice pogodio je Teo Petani, jednu je dodao Ivan Siriščević i "građani" odlaze na veliki odmor s najvećom prednošću (45:30). Opasno je prijetila Cedevita u drugom poluvremenu. Najviše preko Krušlina i Bundovića. Šibenčanim je otegotna okolnost bila što su se rano napunili osobnim greškama, pa je Ivanov već na početku posljednje četvrtine morao na klupu zbog petog prekršaja. No, uvijek su Šibenčani izvlačili nekog aduta iz rukava i odolijevali naletima Zagrepčana. Svaka nada gostiju u preokret nestala je nakon Izzetovog zakucavanja za 84:68, pet minuta prije kraja.
- Zaslužili smo konačno pobjedu nad jednim ABA ligašem u ovoj sezoni. Pobjedu bih posvetio našim navijačima koji su opet napravili sjajnu atmoseru- kazao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.
Jedan od najboljih igrača "narančastih" Teo Petani je dodao:
- Ova pobjeda nam je bila psihološki važna da rzibjemo neke predrasude da smo "mala" momčad. Igrali smo srčano i svaki igrač Šibenika mora tako igrati svaku utakmicu. Posebno se žrtvovao Turkyilmaz koji je dva dana bio pod temperaturom- zaključio je play Šibenika.
 

20. travanj 2024 08:09