StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

"Narančasti" idu u Draženov dom "ranjenim" "vukovima" i poručuju: Nećemo skinuti gaće!

14. listopada 2018. - 12:11

Za košarkaše GKK Šibenika silno je bila važna pobjeda u prvoj utakmici ove sezone kontra Gorice na Baldekinu. Taj uspjeh napunio ih je samopuzadnjem i skinuo teret s leđa uoči novih teških izazova.

Prvi je već u ponedjeljak u 20 sati kada gostuju u Zagrebu kod Cibone. Momčad koju vodi trener Ivan Velić nije dobro krenzula u sezonu, posebice u ABA ligi gdje su upisali sva tri poraza:

- Iskreno, volio bih da su dobili sve tri utakmice. Jako dobar sam prijatelj s trenerom Velićem i žao mi je zbog toga. No, vjerujem da su dovoljno iskusni da se izvuku iz te situacije. Nama na ruku ne ide činjenica što će se vjerojatno pokušati na nama "iskaliti". Naš cilj je postaviti se čvrsto, muški, ići "u meso", trčati u leđa... Ako to odradimo i protivnik bude bolji, stisnut ćemo mu ruku- govori Miro Jurić, trener GKK Šibenika.

On i mladi playmaker Domagoj Šarić svjesni su činjenice kako je Cibona objektivno kvalitetnija momčad od "narančastih". No, ako je mogao Zabok "okrenuti" Zadar, zašto ne vjerovati u čudo:

- Istina, Cibona je definitvno kvaltetnija od nas. Igraju viši rang i roster im je pun iskusnih igrača poput Markote, Ljubičića, Kraljevića... Tu je i grupa igrača koju znamo s Baldekina dok su igrali za Jolly, kao što su Novačić i Bilinovac, ali i sam trener Velić. Unatoč svemu, nećemo "skinuti gaće", već ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo- poručio je Šarić.

Uoči puta u Zagreb nameće se i teza kako bi utakmica s Cibonom mogla biti dobra priprema za ono što Šibenčane čeka u idućem kolu, odnosno u subotu kada na Baldekin stiže Osijek:

- Slažem se kako nam je objektivno važnija utakmica s Osijekom. No, mi nećemo presakakati stepenice.  Spremamo se za Cibonu i vjerujemo da imamo neka rješenja i za njih- zaključio je Jurić.

Utakmica Cibona- GKK Šibenika igra se u ponedjeljak u 20 sati u Košarkaškom centru Dražen petrović uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

25. travanj 2024 10:33