StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

"Narančasti" idu na dalmatinski derbi sa "žutima" na Gripe; Šibenčani poručuju: Sportski ćemo se "potući" sa Splićanima

26. listopada 2018. - 13:34

Košarkaše GKK Šibenika poslije neugodnog poraza s Osijekom na Baldekinu u prošlom kolu čeka još jedna teška utakmica. U subotu gostuju na Gripama kod Splita:

- To su pravi dalmatinski derbiji koji uvijek izazivaju veći interes. Split je od svih hrvatskih ekipa najbolje otvorio sezonu, mislim tu na domaće prvenstvo i ABA ligu. Istina, protiv Osijeka smo odigrali dosta loše. Rekao bih da smo i darovali pobjedu. Za Split se pripremamo na sličan način kao za Cibonu, koju smo mogli pobijediti u Zagrebu- kazao je Domagoj Bašić, kapetan "narančastih".

On priznaje kako je Split favorit u susretu dalmatinskih susjeda:

- Činjenica je da mi imamo dosta nedostataka naspram Splita. Međutim, sve te nedostatke pokušat ćemo nadoknaditi borbenošću. Imam informaciju da će i dosta naših navijača doći na Gripe. I prema njima imamo obvezu da se sportski "potuečmo" sa "žutima" i ostavimo srce na parketu- poručio je šuter "građana".

Šibenčani su uoči utakmice sa Splitom imali dosta problema s ozljedama. Budući su van stroja bili Junaković, Poščić, Gulin i Grozdanić, tek u četvrtak su uspjeli skupiti desetoricu igrača na treningu.

Posebnu draž utakmici daje i činjenica što "narančasti" idu u goste svom dojučerašnjem treneru Vladimiru Anzuloviću, koji je protekle dvije sezone radio vrlo dobar posao na Baldekinu.

Dvostruke emocije "tresu" aktualnog učitelja GKK Šibenika Mira Jurića, koji je spomenute dvije sezone bio prvi asistent Anzuloviću, ali je i dio igračke karijere proveo na Gripama:

- Više me "drži" podatak što sam dvije godine blisko surađivao s Anzulovićem, nego što sam igrao u Splitu. Ipak su igrački dani bili relativno davno. No, bile su to lijepe godine, osvojili smo i jedan Kup. Naravno, uvijek je lijepo doći na Gripe, javiti se dragim ljudima koji su još tamo ostali, naročito nezanoravnim čistačicama... Jasno, najljepše bi sada bilo doći u Split i "tući" Zulu. U svakom slučaju, uviojek je gušt igrati u maloj dvorani na Gripama, naročito kad je lijepo popunjena. Vjerujem da će tako biti i u subotu te da će publika uživati u dobroj košarci- istaknuo je Jurić.

Za dobru utakmicu poterbno je dvoje:

- Točno! Split je dobro otvorio sezonu, dobro igraju, dobro su vođeni, Zula to dobro kontrolira. Teško je i naborjati odakle nam sve prijeti opasnost. Što se nas tiče, pokušat ćemo odigrati neke stvari drugačije nego protiv Osijeka. Prije svega, nastojat ćemo iskontrolirati broj izgubljenih lopti. Ponavljam, premda je Anzulović dobro ukomponirao svoju momčad, i Šibenik će imati nešto reći na Gripama. Želimo odigrati hrabro, muški i pokušati iskoristiti neke slabosti Splita- zaključio je Miro Jurić.

Utakmica Split- GKK Šibenik igra se u subotu u dvorani na Gripama s početkom u 17,30 sati. Izravan TV prijenos je na HTV2.

19. travanj 2024 02:29