StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

"Luda" utakmica na Baldekinu: Šibenik preokretom "srušio" Alkar za prekid neugodne serije

2. studenog 2018. - 21:17

Kakva "luda" utakmica na Baldekinu, puna nevjerojatnih preokreta. Na koncu, vrlo vrijednu pobjedu slave "narančasti", za prekid neugodnog niza od tri poraza. S druge strane, puno razloga za nezadovoljstvo imaju Sinjani, jer su većim dijelom utakmice izgledali kao bolji takmac. Ipak, poslije dalmatinskog derbija njima ostaje puno više briga, budući da su oni upali u seriju od tri neuspjeha.

A Alkar je u konopcima držao Šibenik sve do konca treće četvrtine. Točnije, na tri minute i 46 sekundi do isteka treće dionice gosti su vodili 62:53. Više od devet koševa prednosti, Šibenčane je mogao brinuti način na koji su "alkari" držali vodstvo.

Međutim, tada momčad trenera Srđana Helbicha upada u "crnu rupu". Idući koš postigli su 20 sekundi prije kraja treće četvrtine, bio je to ubačaj Marića s linije slobodnih bacanja za 63:59 vodstvo Alkara. Još gori po Sinjane bio je početak četvrte četvrtine. U njoj su postili pet minuta i 16 sekundi, koliko im je trebalo do prvog ubačaja Amerikanca Browna, opet s crte slobodnih bacanja.

Naravno, ne mora se ta "crna rupa" smatrati isključivo slabošću Alkara. Nešto se pitalo i Šibenčane. Nošeni prvenstveno Tonijem Nakićem, budući da je najbolji igrač "narančastih" Martin Junaković gotovo cijelu posljednju četvrtinu prosjedio na klupi zbog pet osobnih, odigrali su sjajnih 15-ak minuta. Konačno, napravili su seriju 21:2 za vodtsvo 74:64 koje su rutinski očuvali do kraja utakmice:

- Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta loše i dekoncentrirano. Primali smo previše lakih koševa, naročito preko Vučića. Falilo nam je energije, bili smo i napeti. Znate, nije isto ući u sezonu s 1:4 ili 2:3, zato nam je utakmica bila jako važna. U svlačionici na poluvremenu smo "skupili" glave, digli agresivnost i na kraju zasluženo pobijedili- kazao je Toni Nakić, jedan od junaka pobjede "narančastih".

Šibenska publika je na početku utakmice aplauzom dočekala Srđana Helbicha, trenera Alkara, koji je dio igračke karijere proveo na Baldekinu. Međutim, Helbich je pognute glave morao napustiti parket:

- Iz utakmice u utakmicu nam se događaju iste stvari. Opet pad koncentracije, koji očito dolazi s umorom. Također, nismo u drugom dijelu utakmice nastavili raditi neke dobre stvari iz prvog poluvremena- rekao je Helbich.

Sada ste u nezgodnoj seriji od tri poraza:

- Ha, nezgodnoj? Nama je svaka utakmica "na nož" i svaka pobjeda koju uhvatimo je važna u borbi za opstanak što je naš primarni cilj- istaknuo je trener Alkara.

Njegov kolega sa šibenske klupe Miro Jurić sada lakše diše:

- Sretan sam zbog pobjede. No, imamo još puno stvari koje možemo popraviti. Mislim da je bio gušt gledati ovu utakmicu. Funcuti s jedne, Maligani s druge strane stvorili su pravu košarkašku atmosferu- zaključio je Jurić.

GKK Šibenik- Alkar 88:79 (20:27, 18:19, 22:17, 28:16)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 700. Suci: Martin Vulić (Zadar), Leo Roglić (Split), Marko Živaljić (Split).

GKK Šibenik: Poščić (16), Šarić (3), Vuko (6), Gulin (4), D. Bašić (7), Grozdanić, Jelić, Rajčić, Junaković (23), Nakić (26), Paić (3), Klepo.

Alkar: Brown (25), Jurela, Boban (4), H. Bašić, Modrić (5), Šimunović- Erpušina, Markulin (14), Marić (1), Šipić (4), Žaper, Vučić (26), Elez.

26. travanj 2024 17:04