StoryEditorOCM
KošarkaDubrovnik na Baldekinu

Puno upitnika u taboru Narančastih: Hoće li debitirati novi trener i zadnje igračko pojačanje?

Piše Krešimir Gulin
13. siječnja 2024. - 08:28

Košarkaši Šibenke u subotu igraju prvu utakmicu na domaćem parketu u novoj godini. Narančasti će u svojoj dvorani na Baldekinu dočekati Dubrovnik, a utakmica počinje u 19 sati.

Međutim, prije ‘malog‘ dalmatinskog derbija puno je upitnika u taboru Šibenke. Naime, još uvijek nije sigurno hoće li svoj debi na klupi Narančastih imati njihov novi trener Josip Pandža.

Problem je u papirologiji, budući da HKS traži nostrifikiaciju Pandžine trenerske diplome iz BiH. Ne dođu li do početka utakmice svi pottrebni dokumenti, Pandža će sjediti na klupi kao službeni predstavnik kluba.

Utakmicu će ‘voditi‘ Ante Nerber, trener mlađih uzrasta, a ne Pandžin pomoćnik Petar Maleš koji ima zdravstvenih problema.

Također, još uvijek nije sigurno hoće li svoju prvu utakmicu u narančastom dresu odigrati Marko Lukić, najnovija akvizicija Šibenke.

Podsjetimo, Lukić je prije dolaska na Baldekin igrao u ABA 2 ligašu Sutjesci iz Nikšića:

- S obzirom na stanje na tržištu jako sam zadovoljan da smo uspjeli naći nešto što je nama trenutno potrebno, a to je igrač koji ima dobar šut za tri poena, koji igra dobru obranu, koji nam može pomoći u obrambenom i napadačkom skoku i definitivno je to nešto što nedostaje ovom mladom timu.

Vjerujemo da će novi igrač dati novu dimenziju našoj igri i da će se što prije uklopiti te da ćemo zajedno ostvariti što bolje rezultate- kazao je trener Šibenke o novom igraču u svom rosteru.

Pandža je govorio i o večerašnjem protivniku, koji je svladao Šibenku u prvom dijelu sezone:

- Sigurno da je ogroman respekt prema ekipi Dubrovnika i poštujem sve što su napravili do sada. Stvarno su pozitivno iznenađenje sezone. Nalaze se pri vrhu tablice i svakako da ih smatramo ozbiljnim protivnikom. Imaju dobar balans iskustva i mladosti i imaju dobar balans unutarnje i vanjske igre, dovoljno prodora i igre s niskog posta i moramo biti spremni na njih.

Mene prvenstveno zanima naš tim. Želim da budemo puno agresivniji nego u Sinju, da budemo u dobroj komunikaciji, velikom kontaktu u kontroli skoka i onda će sigurno i publika dati neki impuls nama ako vide da smo dovoljno borbeni. U konačnici, nadam se da ćemo svi zajedno slaviti pobjedu nakon 40 minuta.

Svjestan sam da će to biti jako teška utakmica, ali ja sam optimist od prvog trenutka kada mi je došla prilika voditi Šibenku. S nestrpljenjem čekam prvu utakmicu i pozivam navijače da dođu u što većem broju jer ovom mladom timu sigurno treba podrška. Nadam se i očekujem pobjedu svoje momčadi- rekao je novi kormilar Narančastih uoči dovoboja s Dubrovnikom.

Važno saznanje za Pandžu i njegov stručni stožer je što se u momčad vraća Luka Skorić, koji je propustio zadnju utakmicu s Alkarom:

-Oni su kompletan tim koji je u dobrom ritmu. Neće biti lagano, no mi smo spremni učiniti sve kako bismo pobijedili- kratko je poručio nadareni krilni igrač Šibenke.

04. svibanj 2024 00:43