StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Puni briga i problema: Ozljede desetkovale 'narančaste'; Navijači se pitaju hoće li još koje pojačanje 'sletjeti' na Baldekin?

12. rujna 2019. - 18:16

Košarkaši GKK Šibenke već više od mjesec dana marljvo vježbaju "zatvoreni" u dvorani na Baldekinu za početak nove sezone. Ove godine, prvenstvo počinje nešto ranije nego uobičajeno. Razlog je novi sustav natjecanja u HT Premijer ligi, koja će se ove sezone igrati trokružno, što znači da će se u osnovnom dijelu prvenstva odigrati 33 utakmice.

Na pitanje kako teku pripreme, Miro Jurić, trener GKK Šibenke odgovara.
- Mogle bi i bolje teći - pomalo rezignirano zvuči šef stručnog stožera "narančastih".

Naime, početno zadovoljstvo zbog činjenice što je, za razliku od lani, momčad kompletirana na vrijeme, zamijenila je zabrinutost zbog pogleda na zdravstveni bilten. Ili, ozljede su u velikoj mjeri poharale "građane" i uvelike poremetile planove tijekom ove faze pripreme. Problemi su toliko kulminirali da su iz tabora GKK Šibenke otkazali prijateljsku utakmicu sa Zadrom koja je trebala biti odigrana minulog vikenda:

- Bilo je zaista glupo i nepotrebno da idemo u Zadar u situaciji kada praktički nismo imali roster - veli Jurić.

Prigoda za najmlađe

Ajde, da napravimo inventuru zdravsvenog stanja u taboru "građana". Simptomatično je da najviše problema imaju mladi igrači, koji su uoči sezone projicirani kao nositelji igre (Nakić, Šarić i Paić). Najteža je situacija s centrom Pavom Paićem koji ima neugodnu ozljedu leđa. Za sada se liječnička služba odlučila za terapije, no teško je prognozirati koliko će Paić izbivati s parketa. U svakom slučaju, neće biti spreman za početak prvenstva, a najgori scenarij spominje i mogućnost da Paića ne bude u Jurićevom rosteru sve do kraja kalendarske godine.

- Osim Paića, niti playmaker Domagoj Šarić još nije niti počeo s pripremama. On ima problema sa zadnjom ložom. Također, van treninga je i Toni Nakić, koji je ozlijedio skočni zglob. Vjerujemo da bi se on uskoro mogao vratiti na parket. Nadalje, ne trenira ni mladi Zvonimir Ivišić, koji ima problema s koljenima i ovaj naš seniorski ritam trenutačno ne može izdržati. Kako sada stvari stoje izgleda kako će 16-godišnjaci (op.p. Klarin, Pleadin, T. Ivišić) koji su bili predviđeni da popune "rupe" u rosteru biti u 'debeloj' rotaciji. U svakom slučaju, situacija nije bajna. Ostali smo samo na dva visoka igrača i sada samo možemo čekati hoće li se nešto dogoditi u smislu pojačanja - kazat će Jurić.

Trener "narančastih" time je otvorio temu koja silno zanima sve simpatizere šibenske košarke. Jednostavno pitanje glasi: Hoće li biti još pojačanja do početka sezone? Međutim, Jurić je očito kriva adresa za to pitanje...
- To zaista treba pitati upravu - kazao nam je kormilar GKK Šibenke.

Želi li uprava kluba na čelu s novim predsjednikom Antom Burićem ostvariti proklamirane visoke ambicije, morala bi povući neke poteze u tom smislu. Jer, alarm za uzbunu se već polako pali, prvenstvo je pred vratima, a konkurencija ne spava. Dapače, svi se pojačavaju - Zabok, Škrljevo, Osijek, pa čak i Borik i Dubrava:

- Definitivno, liga će biti veoma interesantna. Mislim da će biti kudikamo teža nego prošle godine. Ali, ja samo molim Boga da nam se vrate ozlijeđeni igrači i onda će se sve biti O.K. - govori Jurić.

Vladović i Primorac se odlično uklopili

Dok se "ranjeni" ne zaliječe, novopridošli, iskusni igrači kao što je playmaker Jakov Vladović i centar Mladen Primorac bit će primorani preuzeti uloge za koje nisu bili predodređeni kada su ovoga ljeta dovedeni na Baldekin. Naime, Vladović i Primorac trebali su prvenstveno biti ispomoć Šariću i Paiću na njihovim pozicijama. Međutim, sada je situacija takva da bi Vladović i Primorac trebali biti nositelji igre i da bih Jurić morao "raubati" velikom minutažom:

- Istina, kada smo ih dovodili, nismo očekivali da će Vladović i Primorac imate uloge koje trenutačno igraju. Međutim, radi se o iskusnim igračima koji su se vrhunski uklopili u naš sistem i tu neće biti nikakvih problema - ima Jurić barem neku dobru vijest.

Za kraj, uprava kluba je postavila visoke ciljeve. Predsjednik Burić je najprije izjavio kako priželjkuje borbu za prvaka. Potom je malo aterirao, pa kazao kako želi da se Šibenka "potuče" sa svima, pa tako i s onima koji ciljaju na titulu. Može li Jurićeva momčad ostvariti te ciljeve:

- Da smo kompletni, mogli bismo se "potući" sa svima. Ovako, moramo se strpiti do početka prvenstva i vidjeti tko će nam se od ozlijeđenih igrača priključiti. Jasno da će tim igračima, i kad počnu trenirati, trebati vremena da se vrate u ritam utakmica- završio je trener GKK Šibenke.

20. travanj 2024 04:28