StoryEditorOCM
KošarkaFinal four Kupa

Prvi put nakon pet godina, još od odlaska Jolly JBS-a iz kluba, košarkašice Šibenika su u borbi za hrvatski seniorski trofej

Piše Borislav Juras
12. travnja 2018. - 14:32

Prvi put nakon pet godina, još od odlaska Jolly JBS-a iz kluba, košarkašice Šibenika su u borbi za hrvatski seniorski trofej. One će u Dubrovniku biti sudionice završnoga turnira Kupa Ružica Meglaj-Rimac. "Final four“ su osigurale pobjedama nad Podravcem iz Virja i drugoligašem Gospićem.

Koliko god ih je ždrijeb dotad mazio, toliko je prema njima bio nemilosrdan kad je završnica u pitanju. Za suparnice u polufinalu, odredio im je igračice Medveščaka, sastava koji je zadnjih sezona dominantan u hrvatskim okvirima, čiji su porazi rjeđi od slučajnosti. Primjerice, Šibenik je Medveščaka zadnji put svladao tokom jeseni 2013. godine! Te se pobjede, s parketa, sjeća tek jedna igračica današnjeg sastava Šibenika. To je seniorska reprezentativka Klaudia Periša. Njoj i suigračicama puno su svježija neugodna iskustva s Medveščakom. Mogu li ih u Dubrovniku izbjeći?


Nemamo što izgubiti


- Rado bih opet oživila iskustva iz vremena kad sam imala 14, 15 godina, kad smo redovno pobjeđivale Medveščaka! Spletom okolnosti, sad je odnos snaga drukčiji. One su prve favoritkinje za osvajanje kupa, ali ne baš tolike da mogu pobjede upisati unaprijed. Imaju širinu, par dominantnih centara, dosta rješenja s klupe, mogu nabijati jak ritam. To je njihova snaga, a naša je u jednostavnoj košarci, igri bez puno filozofiranja. Prije par mjeseci su nas, u prvenstvu, presingom pregazile u prvih par minuta. Vjerujem da ćemo im ovaj put bolje odgovoriti, da utakmica neće tako brzo i lako postati rezultatski izvjesna - kaže Klaudia, koja je ove sezone drugi strijelac i druga skakačica prve hrvatske lige.

Uz Sandu Tošić, ona je "motor“ Šibenika. Ipak, nisu uspjele do doigravanja. Pripalo im je sedmo mjesto u prvenstvu, pa će im nastup u Dubrovniku biti zadnji ovosezonski. Samo jedan, ili možda i onaj drugi, finalni?!

- Za razliku od Medveščaka, nemamo imperativa, niti što posebno izgubiti. Ovaj nastup u završnici Kupa, za nas je svojevrsna nagrada za silni trud, sve što smo uložili i učinili tokom sezone. Skidam kapu našoj razigravačici Sandi Tošić, koja igra s bolnim koljenima. Igrat će i u Dubrovniku. Sve smo spremne i motivirane da pružimo maksimum. Samo je jedna utakmica u pitanju, i to nam daje neke šanse. Nitko sretniji od nas da ta jedna osigura još jednu, da zaigramo u finalu - istaknula je Klaudia.

Većina njezinih suigračica je imala "zagrijavanje“ za seniorski kup kroz utakmicu juniorske lige Dalmacije. Šibenik je nadmašio vršnjakinje Splita 118:49, pa će, ne iznenade li ga Vodice, vjerojatno u borbu za medalje na državnom prvenstvu.
Polufinalnu utakmicu u Dubrovniku, s Medveščakom, igrat će ove subote. Početak je u 15 sati, u dvorani Gospino polje. Eventualno finale je u nedjelju, u 17 sati.

30. travanj 2024 21:28