StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Prvi od dva trenutka istine za Šibenku; Krilni centar 'narančastih' poručuje: U Draženov dom ne idemo s bijelom zastavom

30. listopada 2019. - 12:57

Premda su košarkaši Šibenke odigrali pet kola još uvijek je teško precizno definirati njihove objektivne mogućnosti ove sezone. 'Narančasti' imaju vrlo solidan skor (4:1), međutim pobjeđivali su redom ekipe koje su kvalitetom stepenicu niže od njih, a teško su stradali (minus 24) od Gorice, koja im je al pari.

Iduća dva kola trebala bi dati odgovor na pitanje- što može Šibenka ove godine? Jer, momčad trenera Mira Jurića igra dvije utakmice s najboljim hrvatskim ekipama- Cibonom i Zadrom. Neki će reći da je to i trenutak istine za Baldekin, s kojeg su uoči sezone emitirane vrlo ambiciozne izjave, a koje su najavljivale borbu za sam vrh HT Premijer lige:

- Istina, u naredne dvije utakmice saznat ćemo koji su naši stvarni dometi. U obje te utakmice nismo favoriti. No, nećemo na parket izaći s bijelom zastavom- kaže Tonko Vuko, jedan od najpouzadnijih igrača Šibenke ove sezone.

Prva na redu je Cibona. Šibenka ide na noge 'vukovima' u četvrtak, u 20 sati u Draženov dom:
- Cibona je aktualni prvak, trenutačno najbolja ekipa u ligi što je dokazala pobjedama nad Zadrom i Splitom. Uostalom, imaju čistu seriju (5:0). Međutim, imamo i mi svoje kvalitete. U svakom slučaju, probat ćemo se 'potući' s njima. Nastojat ćemo odigrati najbolje što možemo, i idemo na pobjedu- veli krilni centar 'narančastih'.

Jedan od najboljih skakača lige, imat će pune ruke posla s visokim igračima Cibone:
- Njihovo najjače oružje je dobra tranzicija. Morat ćemo dosta trčati s njima. Također, trebat ćemo dobro zagrađivati, jer su jaki skakački, s nizom fizički spremnih igrača, ili jakih tijela- govori Vuko.

Trener Jurić priznaje da nije trebao puno vremena trošiti na motivaciji svoje ekipe:
- Dovoljno je spomenuti da igrate protiv Cibone u Zagrebu i onda vam bilo kakav poseban motivacijski govor više i nije potreban. Siguran sam da naši igrači jedva čekaju takve utakmice. Ulazimo maksimalno 'nabrijani' i želimo dati svoj maksimum- poručuje trener Šibenke.

Cibona je skup od 11-12 solidnih igrača u rosteru, ali bez neke ekstra klase. S druge strane, i Šibenka u svojim redovima ima dosta iskusnih igrača koji su odigrali 'bezbroj' jakih utakmica, poput Vladovića ili Dašića:

- Da, imamo i mi svoje adute. Nešto će se i nas pitati pod Tornjem. Znamo od čega Cibona živi, međutim imaju i neke manjkavosti koje ćemo mi napadati i pokušati ih iskoristiti- rekao je Jurić.

Mnogi ističu kako je najjači adut Cibone trener Ivan Velić, koji sjajno vodi svoju ekipu. Jurić i Velić imaju poseban odnos:

- Mi smo i igrali zajedno i imamo doista vrhunski odnos. On je duže od mene u ovom poslu i ne krijem da kupim neke stvari od njega- otkriva kormilar 'narančastih', ali i ne krije da bi silno volio 'okrenuti' prijatelja u Zagrebu:

- Naravno! Mi ćemo se u tih 40 minuta dok traje utakmica i svadit i pokoškat... No, poslije utakmice ćemo opet sjesti na piće i poslije dva dana se čuti telefonom- ističe Jurić i dodaje kako u njegovoj momčadi nema problema s ozljedama igrača.

Utakmica Cibona- Šibenka igra se u četvrtak u 20 sati, uz TV prijenos na Arenasportu.


 

 

23. travanj 2024 08:50