StoryEditorOCM
Košarkana koš razliku

Prva utakmica četvrtfinala Alpe Adria cupa, na Baldekin stiže multinacionalna ekipa iz Slovačke

Piše Šibenski.hr
25. siječnja 2023. - 08:41

Nakon domaćeg prvenstva i dvanaeste pobjede u nedjelju protiv Alkara, košarkaši Šibenke okreću se sredini tjedna kada u sklopu Alpe Adria cupa na svom parketu dočekuju ekipu BC Komarno iz Slovačke. Prva je to četvrtfinalna utakmica koju je najavio trener narančastih Damir Milačić:

- Čeka nas prva četvrtfinalna utakmica protiv BC Komarno iz Slovačke u sklopu Alpe Adria cupa, natjecanju u kojem želimo, isto kao u svim natjecanjima u kojima se nalazimo, pobjeđivati i želimo otići što dalje možemo.

Komarno je ekipa koja je sastavljena od stranaca, dva američka beka, imaju četiri igrača iz Srbije, sportski direktor im je Slovenac, a trener im je iz Srbije… tako da je to jedna multinacionalna momčad i definitivno sastav koji pokazuje da je napravljen da pokuša dosegnuti najveće ciljeve u svim natjecanjima u kojima se nalaze.

Igra se na koš razliku tako da je malo atipična utakmica na ono na što smo navikli. Bitna stvar je ta da smo koncentrirani, nadam se da ćemo biti kompletni da ćemo moći sa visokim ritmom pokušati dobiti utakmicu i ako se ukaže prilika dobiti sa što više razlike. Međutim, igraju se dvije utakmice i trebamo biti spremni da je Komarno dobra ekipa. To je momčad koja jako puno trči i šutira jako puno trica, vrlo su iskusni, igraju čvrstu košarku, puno toga se vrti oko njihovih razigravača i definitivno je da će nas čekati jedna teška utakmica, međutim mi imamo svoje želje, imamo se pravo nadati i rezultati koje smo do sad napravili daju nam jedan optimizam da možemo računati i na dobru partiju već na Baldekinu- rekao je Milačić.

Antonio Klarin, igrač Šibenke dodao je:

. U srijedu nam na Baldekin dolazi jedna jako kvalitetna koja je u grupnoj fazi Alpe Adria cupa ostvarila pet pobjeda te tako osigurala prvo mjesto u grupi. Očekujemo jednu uzbudljivu utakmicu i nadamo se što većem broju navijača kako bi nam dali vjetar u leđa- istaknuo je playmaker Narančastih.

Utakmica Šibenka- Komarno igra se u srijedu u 18 sati.

24. travanj 2024 09:38