StoryEditorOCM
KošarkaUz medalje i lova

Provjerite za koji iznos se bore košarkaši Šibenke u kupu, prvi put finalisti će dobiti i novčane nagrade

Piše F.V.
24. siječnja 2023. - 18:39

Pobjednik SuperSport Kupa Krešimira Ćosića i finalist dobit će po prvi put i novčane nagrade.

Hrvatski košarkaški kup dobio je naslovnog sponzora pa se od sada službeno zove SuperSport kup Krešimir Ćosić, a s tim povezano novost su i financijske nagrade finalistima. Osvajač Kupa će uz zlatne medalje i trofej osvojiti i 20 tisuća eura, za one kojima još uvijek slabije ide preračunavanje u novu službenu valutu u Hrvatskoj to je negdje oko 150 tisuća kuna. Poraženi finalist će uz srebrne medalje dobiti i pet tisuća eura, odnosno oko 37 tisuća kuna.

Ždrijebom održanim u Zagrebu odlučeno je da će se već u četvrtfinalu, u finalu prije finala, sastati Zadar i Cibona (15. veljače u 20 sati). Nema nositelja u ždrijebu, zato i jest spojio dva najveća preostala favorita za podizanje trofeja. Prethodno je Cibona već u osmini finala kao domaćin izbacila Split u susretu za kojim se vuklo dosta repova, a žalba kluba s Gripa je odbijena.

Ostali parovi četvrtfinala su Bosco – Cedevita Junior, Šibenka – Furnir (14. veljače u 20 sati) i Kvarner 2010 – Dinamo. Završnica natjecanja igra se od 14. do 18. veljače u Zagrebu, u KC-u Dražen Petrović. Poslije završetka svih susreta četvrtzavršnice održat će se ždrijeb polufinala. Naslov osvajača trofeja brani Cibona.

17. travanj 2024 02:45