StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Predugo traje Šibenkin post na Baldekinu; Mogu li ga 'narančasti' prekinuti protiv Osijeka, pojačani za iskusnog playmakera?

6. prosinca 2019. - 13:09

Dugo, predugo traje pobjednički post Šibenke na Baldekinu. Naime, 'narančasti' su zadnji put slavili na svom parketu još tamo25. listopada protiv Škrljeva. Trebalo bi posegnuti duboko u arhive kako bismo pronašli podatak kada je zadnji put Šibenka čekala gotovo mjesec i po dana na pobjedu u svojoj dvorani. Tu ne računamo slavlje nad Dubravom u Vukovaru, gdje je Šibenka bila službeni domaćin Zagrepčanima.

Prigodu da prekinu taj neugodni niz, momci trenera Edija Dželalije imaju u subotu kada im u goste stiže Osijek. Dobra vijest za 'narančaste' glasi da se u momčad vraća iskusni play Jakov Vladović, koji je zbog rupture mišića propustio zadnje tri utakmice:

- U četvrtak sam odradio prvi pravi trening s ekipom i mogu reći kako je sada s ozljedom sve O.K. Sretan sam što sam se vratio nazad i da opet mogu pomoći ekipi- kazao je Vladović.

Koliko je taj branič falio Šibenki najbolje sugerira utakmica proteklog kola s Alkarom u kojoj su 'narančasti' izgubili čak 22 lopte. Sumnjamo da bi tako loša statistika bila da je Vladović bio u rosteru:

- Svakako da je s 22 izgubljene lopte teško dobiti na tako 'vrućem' terenu kao što je Sinj. Najgore je što smo im darovali puno lopti za brojne 'lake' poene. Vjerujem da ćemo takve greške protiv Osijeka svesti na minimum, jer u suprotnom ćemo imati problema. Inače, stvarno dugo čekamo na domaću pobjedu. Ruku na srce, ni ždrijeb nas nije mazio, budući da smo igrali kontra Zadra i Splita koji su budžetom daleko ispred nas. U svakom slučaju u subotu imamo prigodu protiv Osijeka pobijediti i krenuti novim tokom- veli branič 'narančastih'.

Nekim novim tokom krenula je i uprava kluba koja je raskinula ugovore s Primorcem i Dašićem. Šibenka je sada posve drugačija momčad u odnosu na početak sezone:

- Ne bih ulazio u razloge odlazaka tih igrača. Jednostavno, njih više nema i mi koji smo tu moramo pokušati pobijediti Osijeka- jasan je Vladović.

On će protiv Osječana imati zahtjevan zadatak jer su 'brokeri' najopasniji baš na bekovskim pozicijama. U prvom planu su njegov Zadranin Lovre Bašić i nekadašnja nada Cedevite Antonio Jordano:

- Da, njih dvojica i Ćorić uzimaju 80 posto lopti u redovima Osijeka. I trener je posebno ukazao na njih. Uz to, Osijek igra baš lepšravo, uzimaju dosta i nerezonskih šuteva, ali ih ide... Neugodni su i bit će nam sve samo ne lagano- drži Vladović.

I trener Dželalija još uvijek čeka na prvu pobjedu na Baldekinu za kormilom Šibenke:

- Možda je i došlo vrijeme za to. No, svaka nova utakmica je i nova priča. Ne robujemo statistici, ali vrijedi istaknuti kako Osijek ima tri pobjede u nizu, a mi dva poraza za redom. Međutim, motivacija postoji. Ekipa je dobro trenirala, kompletni smo. Očekujem da pružimo dobru partiju i da se odužimo svojim navijačima za podršku. I naravno, da napokon pobijedimo. Ali, moramo biti svjesni kako će nam biti vrlo teško. Recimo, mi smo uvjerljivo izgubili od Alkara, a Osijek ih je dobio u Sinju. To je ilustracija protiv kakve ekipe igramo. U svakom slučaju, očekujem neizvjesnu i tvrdu utakmicu- zaključio je trener Šibenke.

Utakmica Šibenka- Osijek igra se u subotu na Baldekinu s početkom u 18 sati.

20. travanj 2024 12:14