StoryEditorOCM
KošarkaMartin Junaković

Predstavljeno prvo pojačanje "narančastih": Šibenik i kuća uvijek imaju prioritet, osim ako vas ne zovu Barcelona ili Real

28. srpnja 2018. - 14:00

Košarkaši GKK Šibenika dobili su prvo ovosezonsko pojačanje. Riječ je o domaćem momku, 24- godišnjem Martinu Junakoviću, 188 centimetara visokom playmakeru. Lani je Junaković imao vrlo dobru sezonu. Naročito je dojmljiv bio njezin početak u Zagrebu odakle je kao MVP HT Premijer lige otišao u makedonskog regionalnog A-2 ligaša Ohrid. Novi član "građana" sezonu je završio u Širokom. Inače, Junaković je dobro poznato lice na Baldekinu. Ovo mu je treći angažman u narančastom dresu:

- Nitko sretniji od mene da treća bude sreća. Iza mene je vrhunska sezona. No, dijelom zbog toga što sam htio, a dijelom i zbog privatnih razloga opet sam na Baldekinu. Neću kriti, ženim se iduće godine i htio sam godinu mira, kontinuiteta, da ostanem na jednom mjestu od početak do kraja- kazao je Junaković, poznat kao igrač ptica selica.

Ovaj razigravač je sa Šibenikom potpisao jednogodišnji ugovor, no osim s Baldekina imao je još ponuda:
- Imao sam još ponuda iz Hrvatske. Ali, ja košarku ne igram primarno iz egzistencijalnih razloga. Stoga, uvijek kuća i Šibenik imaju prioritet. Osim, ako vas ne zovu Real ili Barcelona, a treba biti realan i kazati da me oni nisu zvali... Ponavljam, odlučio sam dati prioritet svojoj kući, roditeljima, budućoj supruzi, pa i svojim psima ako već hoćete- iskren je Junaković.

Njegovi kontakti s čelnicima kluba postoje već neko vrijeme:
- Da budem do kraja otvoren, sa sportskim direktorom Filipom Vukičevićem razgovaram još od svibnja. Konačno, ti razgovori sada su došli do finalizcije. Na povratak me je motivirala i činjenica da imam potporu svih u klubu, od trenera Mira Jurića, pa do predsjednika Bašara Egemena- veli novi košarkaš Šibenika.

Pitali smo Junakovića što očekuje od predstojeće sezone:
- Osobno, očekujem da nova sezona bude na tragu prošle. Odnosno, da ostanem maksimalno zdrav i pružam igre kakve sam pružao lani. Svjestan sam odgovornosti i činjenice da će u novoj sezoni puno toga polaziti od mene u igri Šibenika. Međutim, ja sam optimističan. Mislim kako ćemo imati jako konkurentnu momčad. Ja se nadam još jednoj lijepoj šibenskoj priči- emitirao je Junaković poruke koje zvuče kao melem za uši navijača.

Evo, što od Junakovića očekuje trener Miro Jurić:
- Dobro znam njegove mogućnosti i kvalitete. Čak smo jednu sezonu i igrali zajedno. On je po godinama mlad igrač, ali ima dosta iskustva. Vjerujem da će naši mladi igrači s kojima će igrati na istim pozicijama dosta naučiti od njega. Tu prije svih mislim na Domagoja Šarića- kazao je Jurić.

Junakovićev angažman puno toga otkriva i oko strukture momčadi za iduću sezonu. Ili, njegov povratak znači da su gotovo sigurno na izlaznim vratima Krešimir Radovčić i Luka Pandurić. Kako sada stvari stoje, oni će se pridružiti Tomislavu Gabriću i Toniju Vitaliju, koji su već bivši stanari šibenske svlačionice. Od lanjskih igrača, još je neizvjesan status Ivana Milekovića:

- Dolaskom Junakovića vanjske pozicije su riješene. Osim njega i već spomenutog Šarića, tu imamo Gulina, Bašića i Nakića. Tko zna, možda se i neki junior još nametne- poručio je trener GKK Šibenika.

Dakle, fokus je usmjeren na traženje visokih igrača, koji će biti "support" Pavi Paiću:
- Tako je! Moramo dovesti barem još dvojicu igrača. Pregovaramo, i tražimo igrače koji će biti karakterni. Što će mi igrač od 30 poena i 15 skokova ako će "razbucati" ekipu!? Vremena ima, jer pripreme počinju tek 20. kolovoza- zaključio je Jurić.

20. travanj 2024 08:53