StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Predstavljena trojica novih igrača GKK Šibenika; Sportski direktor Vukičević vjeruje u plasman u play off

11. siječnja 2019. - 14:38

Krilni centar Nik Slavica, krilo Ivan Mileković i playmaker Nikola Korać novi su igrači GKK Šibenika. Trojac koji je zadnjih dana zimskog prijelaznog roka potpisao ugovore s "narančastima" do kraja sezone službeno je predstavljen u petak u dvorani na Baldekinu. O učinku u zimskom "mercatu" govorio je Filip Vukičević, sportski direktor "građana":

- Prvenstveno smo htjeli naći zamjene za Martina Junakovića i Matiju Poščića. Međutim, s budžetom kojim raspolažemo na tržištu nismo uspjeli naći "peticu" koja bi se uklopila u naš sustav igre. Ipak, zadovoljan sam s onim što smo napravili u minulom prijelaznom roku. Držim kako imamo ekipu koja je dovoljna za ulazak u play off, a ne da se bori za opstanak- rekao je Vukičević.

Sportskom direktoru GKK Šibenika preostaje još mini prijelazni rok u veljači da eventualno popuni roster:
- Ukoliko se ukaže neki sponzor, jasno da bih volio dovesti pravog centra kako bismo mogli napraviti velike stvari. Ali, treba biti realan i trošiti onoliko koliko imamo, a ne iza sebe ostavljati dugove- poručio je Vukičević.

 

 

Rođenom Šibenčaninu, 21- godišnjem Slavici ovo će biti prvi put da igra za GKK Šibenik. Veliki talent hrvatske košarke nije se razvio kako se očekivalo. U posljednje dvije sezone u Cedeviti i Ciboni nije dobio pravu prigodu, a za mladog igrača sjedenje na klupi je poput robije. Od Slavice se očekuje da "eksplodira" na Baldekinu i vrati karijeru u život:

- Kao dječak sam dolazio na Baldekin i naviru mi sjećanja. Prvi sam htio doći doma i igrati za svoj grad. Nadam se da je Baldekin pravo mjesto da se vratim u pravu formu- kazao je tjelesno moćan (205 centimetara) košarkaš.

Šibenskoj publici dobro je poznat i Ivan Mileković, budući da je na Baldekinu igrao prošle sezone, a sada se vraća nakon šest mjeseci provednih u Hermes Analitici:

- Moja želja je bila da se vratim i pomognem dečkima. Činjenica je da su imali puno nesretnih poraza u prvom dijelu sezone. Vjerujem da ćemo u nastavku pružati bolje igre- rekao je Mileković.

Najveća nepoznanica je iskusni crnogorski organizator igre Nikola Korać (32 godine,185 centimetara), premda je iza njega sikustvo igranja ABA lige u nekoliko klubova (Sutjeska, Lovćen, Mornar). Na Baldekinu je zaigrao prije manje od mjesec dana u dresu zagrebačkog Bosca:

- Tek dva dana sam u Šibeniku. Još nisam upoznao ni trenera Mira Jurića, koji je bolestan. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći mladoj, ali talentiranoj, momčadi Šibenika- veli Korać.

Spomenuta trojica predstavit će se šibenskoj publici u subotu u 19 sati, kada na Baldekinu u osmini finala Kupa Hrvatske gostuje Bosco:

- I mi i oni smo promijenili po tri igrača. Bosco je doveo i novog trenera Ivici Burića, mog i Jurićevog suigrača iz Šibenke. Za nas je Kup kao i prvenstvo. Nema onoga tko ne želi proći na završni turnir- istaknuo je Petar Maleš, pomoćni trener GKK Šibenika.
Prođe li Šibenik Bosco, u četvrtfinalu Kupa Hrvatske igrat će protiv Zadra.

24. travanj 2024 06:48