StoryEditorOCM
KošarkaJOŠ JEDAN VELIKI USPJEH

Potvrdile da imaju sjajnu školu: Kadetkinje Vodica košarkaške viceprvakinje države!

Piše Ante Talijaš
20. veljače 2018. - 11:43

Kadetkinje Košarkaškog kluba Vodice još jednom su potvrdile da Vodice imaju jednu od najboljih Škola ženske košarke u Hrvatskoj. Pod vodstvo trenera Bore Vukovića mlade Vodičanke okitile su se titulom viceprvakinja države na završnici Prvenstva Hrvatske za kadetkinje (djevojke rođene 2001. godine) koja je održana u zagrebačkom Domu sportova. Premda su finalnoj utakmici protiv ekipe 'Trešnjevke 2009' pretrpjele uvjerljiv poraz, bilo je 83:46 za mlade Zagrepčanke, vodičke košarkašice itekako su imale razloga za veliko slavlje. Osvojena srebrna medalja više je od očekivanja na ovom 'Final Fouru' u Zagrebu.

Kadetkinje Vodica, veliki posao odradile su u polufinalnom susretu, u kojemu su briljantnom igrom deklasirale favoriziranu ekipu Zadra rezultatom 74:54 i plasirale se u veliko finale.
-
Osvojena srebrna medalja za nas ima zlatni sjaj. Jer, objektivno, zagrebačka Trešnjevka ima kvalitetniju ekipu čija je prva petorka zapravo i kadetska reprezentacija Hrvatske. A mi smo na ovom završnom turniru nastupile bez dvije djevojke iz prve petorke Martine Jurič i Martine Skorić koje su ozlijeđene. Unatoč visokom porazu u finalu, moje cure su i na toj utakmici dale sve od sebe. Međutim, presudilo je fizičko i emocionalno pražnjenje na prethodnoj polufinalnoj utakmici u kojoj je pobijeđena favorizirana ekipa Zadra, koja do ove završnice nije izgubila niti jednu utakmicu. Ova titula prvakinja države kontinuitet je velikih uspjeha našeg kluba na završnicama prvenstava Hrvatske za kadetkinje – kazao nam je trener kadetkinja Vodica Bore Vuković.

Za podsjetnik je da su kadetkinje Vodica tri godine zaredom, od 2014. do 2016. godine, bile prvakinje države, a prošle godine na završnom turniru osvojile su treće mjesto i brončanu medalju.

Na ovoj završnici u Domu sportova kadetkinje Vodica igrale su u sastavu: Barbara Vunić, Antea Čaleta-Car, Bernarda Bašić, Nina Ivešić, Bruna Obratov, Zrinka Ivas, Ljubica Jozić, Iva Vunić, Petra Lena Skelin i Antica Tabula.

Playmerkica Bruna Obratov sa ukupno 36 postignutih koševa bila je drugi strijelac turnira, a sa osam dodavanja treća asistentica, te je izabrana u najbolju petorku završnog turnira. Sa 20 skokova Antica Tabula treća je na turniru po broju skokova.

Rezultati završnice: Vodice – Zadar 74:54, Trešnjevka 2009 – Podravka Gigant 146:22. Za treće mjesto: Zadar – Podravka Gigant 83:62. Finale: Trešnjevka 2009: Vodice 83:46.

24. travanj 2024 14:56