StoryEditorOCM
KošarkaPretkvalifikacije za eurobasket

Petrović pred utakmicu s Poljacima ‘Dajem im laganu prednost, ali bacit ćemo im rukavicu u lice‘

Piše Šibenski.hr
12. studenog 2022. - 16:16

Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra od 20 sati u KC Dražen Petrović igra drugu, posljednju utakmicu u ovom mini ciklusu pretkvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2025. godine, protivnik je Poljska. 

Potencijalnom pobjedom u tom susretu Hrvatska bi i matematički osigurala prvo mjesto i direktan odlazak u nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Susret je, prenosi HRT, najavio privremeni izbornik Aleksandar Petrović

- Što se tiče utakmice, u ovom trenutku u fokusu nam je 13 igrača. Naravno da konačni odabir ovisi o tome hoće li Poljaci imati Grosellea, to je novi Amer na poziciji petice, osobno ga jako dobro poznajem, igrao je pod Repešom, a sad je kod Tabaka u Zelenoj gori. On je drugačijih karakteristika nego njihova prva petica Balcerowski, on im može donijeti drugačiji profil igre.

O Poljacima: 

- Moramo ispuniti dva preduvjeta, nismo zaboravili kako je Sokolowski u prvoj utakmici izubijao Bogdanovića u prvoj utakmici u Poljskoj. To je bila legalizirana tučnjava, to je DNK njihove reprezentacije. Dolaze ovdje s devet igrača, koji su bili u rosteru četvrte momčadi u Europi. Ono što je kvaliteta Igora Miličića, to je što je praktički kroz ovaj mini ciklus kompletno promijenio koncept igre. To je sada momčad gdje ovi iz drugog plana preuzimaju poput Sokolowskog, koji je prošli tjedna bio MVP kola u Italiji i tu je Balcerowski, koji se profilira u najjačoj ligi u Europi, u Španjolskoj. 

Tuča, trka i strpljivost: 

- Kako bi uopće govorili o taktici, prvo moramo odgovoriti tučom i trkom, to je nulti preduvjet. Naravno da nam je pretpostavka da bude dobra atmosfera, da nas publika podrži.

O taktici: 

- Gledali smo ih protiv Švicarske, očekuje nas presing po čitavom terenu, ali to isto i njih očekuje. Nećemo odustati od naše igre, imamo dva načina, ovisno tko nam je razigravač, ako igra Mavra ili Kapusta, različite su postave. 

Poljaci favoriti:

- Ja bih dao čisto zbog tog četvrtog mjesta Poljacima jednu laganu prednost, ali bez ikakvog srama ćemo im baciti rukavicu u lice – kazao je Šibenčanin za HRT

Samo prvoplasirana reprezentacija ide direktno dalje, dok drugi i treći dodatno razigravaju.

 

20. travanj 2024 03:30