StoryEditor
KošarkaNišta od novog čuda

Partizan nije potrošio sve Cedevitine vitamine - prvacima ostalo dosta snage za Jolly

20. ožujka 2017. - 20:42

Cedevita- Jolly JBS 82:66 (28:15,19:13,25:18,10:20)
ZAGREB- Dvorana Doma sportova. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Siniša Herceg (Zabok), Nikola Perlić (Velika Gorica).
Cedevita: Krušlin (11), Boatright (16), Katić (10), Lončar (4), Babić (4), Žganec (3), Musa (14), Bilan (10), Shurna (4), Begić (6), Vučić, Tomas.
Jolly JBS: Scott (6), Penn (4), Klepo, Došen (2), Markulin (4), Marić (3), Bilinovac (13), Papac (10), Perković, Novačić (15), Brkić (9), Špralja.

Čim su vidjeli zapisnik i saznali u kojem sastavu će nastupiti Cedevita košarkašima Jollya bilo je jasno da će teško do sportskog čuda u Domu sportova. Premda je trener Veljko Mršić poštedio Jamesa, Tomasa i Arapovića, Zagrepčani su u ovom rosteru prejaki za ostatak društva u A-1 ligi.

Čini se kako je poraz u Škrljevu bio preveliki šamar za rejting Cedevite i da su odlučili kako se više neće kockati sa "šarenim" sastavima. Nastave li "vitamini" s tom praksom teško će više izgubiti ijednu utakmicu, barem do doigravanja, a pitanje je hoće li i nakon toga.

Nisu se ostvarile ni nade Jollya da je Partizan u prvoj utakmici polufinala ABA lige potrošio sve vitamine kod Cedevite. Na žalost Šibenčana, oostalo je dosta moći kod aktualnih prvaka. Uz to, "ludu" utakmicu kao protiv Cibone nije ponovio Amerikanac Mike Scott.

Stoga, Jollyu nije preostalo ništa drugo da vrlo rano počne razmišljati o predstojećim važnim dvobojima u kojima će se miješati karte za doigravanje. Naime, pred Jollyem su dva derbija. Najprije u subotu na Baldekinu dalmatinski s Alkarom, a onda 1. travnja i gradski s GKK Šibenikom.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 00:15