StoryEditorOCM
Košarkauvjerljiv poraz

Partizan nije izmorio Žute: Split se lako obračunao sa Šibenkom na Baldekinu

Piše Krešimir Gulin
5. ožujka 2023. - 21:07

Split je rutinski apsolvirao dalmatinski derbi sa Šibenkom. Bez obzira na činjenicu što su Žuti imali manje od 24 sata odmora između dramatične utakmice na Gripama s Partizanom u ABA ligi, do domaće obveze na Baldekinu.

Momčad trenera Srđana Subotića još jednom je demonstrirala kako trenutačno igra ponajbolju košarku u Hrvatskoj, tako da bi bili teško premostiva prepreka i kudikamo jačim suparnicima od Narančastih. Naročito u okolnostima u kojima je Milačićeva ekipa dočekala Splićane- bez prvog centra i kapetana Pave Paića.

Njegovim izostankom domaći su ostali praktički lišeni unutarnje igre i za eventualno iznenađenje trebala im je senzacionalna šuterska večer. No, Narančasti su imali vrlo malo inspiriranih igrača u svojim redovima da bi kreirali malo sportsko čudo i svladali Split, kao što su uradili sa Zadrom na svom parketu.

Za razliku od gostiju koji su veliku zalihu (plus 19) stekli već do velikog odmora ponajviše zahvaljujući tercetu dvoznamenakstih (Tišma, Shorter i Nelson).

U drugom poluvremenu sve što je Šibenka uspjela napraviti bila je serija (10:0) sredinom treće četvrtine. Međutim, kakav- takav priključak spriječile su efektnim ubačajima mlade snage Žutih- Runjić i Tišma, a potonjeg valja izdvojiti kao velikog aduta za Splićane u borbi za naslov prvaka.

- Čestitam momcima, jer ne može baš svaka ekipa doći nakon onakve utakmice s Partizanom i odigrati ovako koncentrirano. Šibenka se pokušala vratiti, ali mi smo doista bili koncentrirani svih 40 minuta- kazao je Srđan Subotić, trener Splita.

- Zaslužena pobjeda Splita, pokazali su da imaju širinu i kvalitetu. Mi smo u velikom deficitu što se igračkog kadra tiče. Jednostavno, premalo nas je na treningu. Osim Paića, nije trenirao ni Jambrović, a Kakar je imao temperaturu. Ostaje nam da se ekipiramo do Lige za prvaka i onda će to biti neka druga priča- istaknuo je Damir Milačić, trener Šibenke.

Šibenka-Split 66:92 (16:23,14:26,17:22,19:21)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 800. Suci: Denis Hadžić, Alfred Jovović, Goran Rogić.

Šibenka: Skorić (7), Kakar (10), Klarin (4), Pleadin (14), Howard (9), Brocić (11), Antić (2), Jambrović (7), Šarić, Škugor (2).

Split: Sullivan (13), Gizdavčić, Kalajžić (12), Tišma (23), Runjić (3), Ukić (7), Vuko, Shorter (16), Jukić (5), Perkušić (2), Nelson (11, Mavra.

26. travanj 2024 02:59