StoryEditorOCM
KošarkaTrenuci straha

Ohrabrujuće vijesti iz tabora Šibenke: Trener Damir Milačić otpušten je iz bolnice i dobro se oporavlja

Piše Krešimir Gulin
1. svibnja 2022. - 12:47

Dramatično je bilo u subotu predvečer na Baldekinu na utakmici Lige za ostanak HT Premijer lige između Šibenke i Škrljeva. Ne samo zbog toga što je susret imao rezultatski neizvjesnu završnicu. Podsjetimo, susret je otišao u produžetak u kojem su više koncentracije imali gosti i prekinuli niz Narančastih od šest pobjeda.

Puno više zebnje izazvale su neželjene scene vezane za zdravstveno stanje trenera Šibenke Damira Milačića. Naime, kormilaru Narančastih je pozlilo pred kraj utakmice. Odjednom se zbog bolova počeo hvatati za lijevu stranu svou lijevu stranu. Zdravstvena služba Šibenke brzo i trezveno je reagirala. Nisu željeli ništa prepustiti slučaju, pa su Milačića hitno odveli u šibenski bolnicu, dok je završnicu utakmice vodio njegov pomoćnik Petar Maleš.

Gotovo svi na tribinama Baldekina sa zebnjom su gledali u ekrane svojih mobitela i čekali prve vijesti iz šibenske bolnice, dok su se tek krajičkom oka pratila zbivanja na parketu.

Prve, neslužbene informacije, bile su umirujuće. Odmah je javljeno da nisu u pitanju problemi sa srcem, na što se posumnjalo u prvi mah. Međutim, Milačić je ostavljen na pretragama u šibenskoj bolnici.

Službene informacije koje je Šibenka objavila u nedjelju donijele su dodatni mir među sve prijatelje sporta i košarke:

- Nakon što je tijekom utakmice sa Škrljevom osjetio oštru i snažnu bol u abdomenu, trener Damir Milačić je hitno odveden na Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Šibenik. Nakon ukazane pomoći i obavljenih pretraga tijekom večeri je otpušten iz bolnice i dobro se oporavlja. Očekujemo da će svoje dužnosti preuzeti za nekoliko dana. Hvala svima koji su iskazali potporu i brigu u ovim trenucima- poručili su iz prvoligaša s Baldekina.

Inače, porazom od Škrljeva Šibenka je propustila pvu priliku za plasman u play off. Popravni će Narančasti imati u subotu kada gostuju u Zagrebu kod Furnira. Budući da je momčad koju vodi Šibenčanin Jeronimo Šarin slavila u Sinju, dvoboj Šibenke i Furnira izravno odlučuje o osmom putniku u doigravanje.

20. travanj 2024 03:38