StoryEditorOCM
Košarkatrzavice

Nove prepirke u hrvatskoj košarci. Aco Petrović i KK Zadar ‘zaratili‘ oko utakmice za Dražena

Piše Šibenski.hr
24. kolovoza 2024. - 17:13

U hrvatskoj košarci očito ni organiziranje utakmice u čast velikog Dražena Petrovića ne može proći bez trzavica i problema. Tako su se u središtu nove prepirke našli organizator utakmice Aco Petrović i KK Zadar, trenutni vlasnik dvostruke hrvatske krune.

Draženov brat i najjači hrvatski klub našli su se na suprotnim stranama nakon što je Aco na X-u objavio iz kojih sve klubova igrači i treneri dolaze na ovaj spektakl u zagrebačkoj Areni 5. rujna, a pritom je kazao i kako je poziv upućen dvojici igrača Zadra, ali da je iz kluba stigla odbijenica, piše Telegram

Naime, na memorijalnoj utakmici sučelit će se hrvatska košarkaška reprezentacija i selekcija Europe, a za Hrvatsku su trebali nastupiti Lovro Mazalin i Marko Ramljak. No, iz Zadra je, kako kaže Aco, stigla odbijenica jer klub će tada biti na pripremnom turniru u Austriji, a onda se javio Zadar.

Objavio je hrvatski prvak priopćenje u kojem navodi kako službeni poziv za dvojac iz Zadra nije nikada stigao, već da su igrači privatno kontaktirani od strane HKS-a. Sportski direktor Denis Pleslić tada je komunikaciju podigao na službenu razinu, tvrde Zadrani, koji Petroviću predbacuju i to što na utakmicu nije pozvan trener Danijel Jusup.

“Nažalost, Aleksandar Petrović je činjenicu da na utakmicu kao gosta nije pozvao trenera Zadra Danijela Jusupa iskoristio za napad na aktualnog prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Krešimir Ćosić. Štoviše, Petrović kao organizator nije pozvao nikoga iz KK Zadar, a potom je u dopisivanju s korisnicima na društvenoj mreži X, kada mu je zamjereno nepozivanje Jusupa, otvorio frontu u kojoj sam ne sudjeluje, već izaziva sukob na relaciji KK Zadar – reprezentacija”, navode iz Zadra.

Aco je potom opet odgovorio Zadru objavom u kojoj se navodi mail kojim je Denis Pleslić odgovorio HKS-u u slučaju dvojice pozvanih igrača, a nakon toga naveo je i sve klubove koji su pustili svoje predstavnike na utakmicu usred priprema.

U svakom slučaju, nakon trzavica na relaciji Zadar – reprezentacija u slučaju nedolaska Luke Božića, ovo su stvari koje nikome ne trebaju, pogotovo kad se radi o događaju kojim će se slaviti Draženova ostavština…

13. rujan 2024 23:44