StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Nova uprava dovodi i nove igrače: Talent iz Cedevite i povratnici blizu Baldekina

Piše Ivo Mikuličin
26. lipnja 2019. - 11:10

Čekaju li Baldekin bolji dani, neovisno o odlasku turske Dogus grupe iz klupskog vodstva i proračuna!? Na to pitanje u šibenskim košarkaškim kuloarima možete čuti, uglavnom, pozitivne odgovore.

I ne samo u kuloarima.
- Vjerujem u svijetlu budućnost kluba. Prvenstveno, zbog nemalog broja mlađih ljudi, gospodarstvenika i košarkaških zaljubljenika, koji žele participirati u radu GKK Šibenik. Raduje i najava čvršćih spona prvoligaša i škole košarke Dražen Petrović. Gotovo da i nema razloga, koji bi sugerirao da na Baldekinu neće i dalje dobra atmosfera. Vjerujemo, također, da će i momčad biti bliža ukusu navijača - kazivao nam je Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenika, čija privrženost cjelokupnom šibenskom sportu nije nimalo upitna.

Dokle sežu ambicije kluba? To je pitanje, koje već nekoliko sezona muči Baldekin. Još od vremena, kad su "građani“ bili pobjednici regularne utrke za naslov prvaka Hrvatske, a kad im titula u praksi nije značila gotovo ništa, jer je HKS usred natjecanja promijenio propozicije u korist "standardnih“ ABA-ligaša.

- Nije li logično da Baldekin kao brend grada ima dvije osnovne želje, grijane realnim ambicijama!? Da se stvori perspektivna momčad, koja će ozbiljno zakucati na vrata međunarodnih natjecanja. Grad će biti glavni sponzor kluba, no nešto moraju pridonijeti i članovi uprave. Računamo na klupski proračun od nešto više od 2,5 milijuna kuna - još se jednom oglasio Rakić uoči izborne skupštine GKK Šibenik.

Prepolovljene cijene

Navijači, dakako, manje pričaju o financijskoj stabilnosti kluba, a više o igračkoj križaljci ili slušaju (i čitaju) o mogućim akvizicijama. Govori se o mogućem povratku Krajine, Gabrića i Širka, te dolasku mladog Baje iz Cedevite…

- Preseljenje Cedevite iz Zagreba u Ljubljanu dobro je došlo većini hrvatskih prvoligaša. Cijene su transfera gotovo prepolovljene. Zato i igrači i klubovi kalkuliraju oko toga gdje poći, koga angažirati. Ne možemo se potužiti da imamo malo ponuda za nove klupske akvizicije - kazivao nam je klupski glasnogovornik Milan Živković.

Nisu usamljena mišljenja da će, ipak, najveća pojačanja "građanima“ biti domaći mladci. Poput "tornja“ Ivišića ili Ivana Gulina, koji će godinu dana stariji puno više značiti klubu. Trener Miro Jurić je priključio prvoj momčadi i petoricu kadeta. Mlađeg Ivišića, Živkovića

Stiglo je i pojačanje u stručnom stožeru. Za individualni rad je zadužen bivši prvotimac i nadareni trener Dženan Rahimić. Briga o mladima dobila je na taj način više nego ozbiljne konture.

Za kraj riječ-dvije o Turcima, koji su na dolasku.
- Skidamo im kapu do poda za sve što su dali klubu. Ne samo kroz novac, već i rad u klupskim strukturama. A kad spominjemo novac, vrijedi istaknuti brojku od 23 milijuna kuna, koliko je Dogus grupa u minulim sezonama uložila u Baldekin. I ostavila klub na "pozitivnoj nuli“ – unisoni su čelnici GKK Šibenik.

24. travanj 2024 03:08