StoryEditorOCM
KošarkaSlatka pobjeda u Osijeku

Niti je Gradski vrt kao Gripe - niti je Luka Katura Henrik Širko

26. veljače 2017. - 20:22

VROS Osijek- GKK Šibenik 80:81 (27:22,20:12,13:27,20:20)
OSIJEK- Mala dvorana Gradskog vrta. Gledatelja 400. Suci: Krunoslav Peić, Tomislav Prpić i Domagoj Marunica (svi iz Zagreba).
VROS Osijek: J. Šarac, Došen, Robinson (21), Žulj, Vuković (8), Katura (15), A. Šarac (11), Karlović (2), Turalija (4), Mustapić (19).
GKK Šibenik: Radovčić, Šarić, Andabaka, Badžim (5), Nakić, Bašić (4), Pandurić (5), Paić, Ivanov (19), Petani (19), Siriščević (10), Halilović (19).

"Skidao" je Šibenik ove sezone velikane poput Cedevite, Zadra i Splita, ali pobjeda protiv "malog" Osijeka ima posebnu težinu. Prvo, zato što su "narančasti" pokazali karakter jer su se vratili iz ponora od 15 razlike u prvom poluvremenu.

Naime, nakon prvih 20 minuta već smo izvještaj planirali titulirati u stilu kako se "paklena naranča" u Slavoniji pretvorila u iscijeđeni limun. S razlogom, budući da je u tom razdoblju ekipa Šibenika izgledala apsolutno bez energije. Čak je i uvijek temperamenti trener Vladimir Anzulović bio isuviše miran.

No, očito je u svlačionici imao dobru šok terapiju, jer je u nastavku na parket osječkog Gradskog vrta izašao neki sasvim drugi, puno bolji Šibenik.

Drugi razlog zbog čega je pobjeda u Osijeku važna za Šibenčane je to što su napokon pokazali da znaju u svoju korist rješavati neizvjesne završnice. Jer, nakon šokantnih poraza nad Jollyem, Cibonom i Splitom mnogi su ustvrdili da je to rak rana "građana".

Doduše, u Osijeku egal završnice možda nije ni trebalo biti, budući da je Šibenik poveo 76:68 tri i pol minute prije kraja. No, umjesto da rutinski privedu posao kraju "narančasti" su oper počeli griješiti, tako da je tricom Kature Osijek u posljednjoj minuti došao na pola koša zaostatka.

Ipak, u penal završnici mirne ruke imali su Badžim i Siriščević, dok Osijeku nije pomogla ni "luda" trica Kature od ploče s deset metara. Srećom po Šibenčane, u Gradskom vrtu nije se dogodio scenarij s Gripa, niti je Katura bio Širko.

24. travanj 2024 10:21