StoryEditorOCM
KošarkaKraj u Draženovom domu

Ništa od majstorice na Baldekinu: Cibona poslala "narančaste" na prisilni godišnji odmor (FOTO)

10. svibnja 2017. - 22:17

Cibona- GKK Šibenik 72:66 (22:20,18:12,19:18,13:16)
ZAGREB- Košarkaški centar Dražen Petrović. Suci: Sreten Radović (Dubrovnik), Srđan Dožai (Zagreb) i Josip Radojković (Split).
Cibona: Reynolds (9), Uljarević, Šakić (22), Marinelli (2), Marić, Žorić (12), Ćorić, Bošnjak (11), Rozić (9), Ljubičić, Joksimović (5), Gospić (2).
GKK Šibenik: Radovčić, Badžim (16), Nakić, Bašić (3), Blaće, Pandurić, Turkyilmaz (10), Paić, Ivanov (5), Petani (7), Siriščević (11), Halilović (14).

Košarkaši GKK Šibenika nisu uspjeli u svom naumu da polufinalnu seriju vrate u Šibenik i u nedjelju u majstorici na Baldekinu odlučuju o sudioniku završnice domaćeg prvenstva. Iskusnija Cibona u Draženovom domu je završila posao i dvokorakom ušla u finale. Ovaj poraz za "građane" znači i prisilni odlazak na godišnji odmor, jer dojam je da su momci Vladimira Anzulovića ove sezone mogli još koji korak dalje. Premda je, kad se povuče crta, iza Šibenčana dobra godina. Sigurno bi bila i bolja da nisu imali "crnu mačku" koja ih je pratila cijele sezone u liku Cibone. "Vukovi" su "narančastima" srušili sve snove. Najprije u Kupu, a sada i u prvenstvu. Da momčad Damira Mulaomerovića nikako ne leži Šibeniku najbolje govori podatak da su ih svladali u svih pet ovosezonskih utakmica.



I u sinoćnjoj utakmici Šibenik je bio kratak za udar ruke da naudi Ciboni. Četiri i po minute prije kraja ubačajima Turkyilmaza iz slobodnih bacanja "narančasti" su došli na svega minus dva (64:66). Međutim, do kraja su postigli samo dva koša i to s linije slobodnih bacanja (Petani), a usput promašili tri trice, pet bacanja, jedan zicer i izgubili nekoliko lopti. Jednom riječju, opet su u završnici povukli previše krivih poteza da to rutinirana Cibona ne bi kaznila.

Inače, iznenadio je Anzulović svog kolegu Mulaomerovića niskom početnom petorkom. Dobro su šibenski košarkaši odgovorili na tu taktičku zamisao. Posebno Siriščević i Badžim koji su bili "vrući". No, kako svaka medalja ima dvije strane tako je i ta šibenska koncepcija imala problem s razigranim Šakićem, koji je zabijao kako se sjetio. Ipak, Šibenik je vodio 18:13, pa je Mulaomerović pozvao time out da presloži svoje redove. Na njegovu sreću "probudio" se Amerikanac Reynolds koji je "prespavao" i prvu polufinalnu utakmicu, a tek dvije minute prije prvog malog odmora u strijelce se upisao i Luka Žorić "krvnik" Šibenika na Baldekinu. Značilo je to i prvo ozbiljnije vodstvo domaćih (22:18).

No, prave muke za Šibenčane počinju u drugoj četvrtini. Cibona je zaigrala vrlo agresivno na gostujuće playmakere. Najprije Reynolds na Radovčića, a potom Marinelli na Petanija. Mučio se Šibenik u organizaciji igre, pa je Anzulović pokušao i s dva playmakera u petorci. Ni taj potez nije urodio plodom, jer su "narančasti" za sedam minuta ubacili svega šest poena. Naravno, iskoristili su to Zagrepčani i serijom 16:2 iz egala 24:24 došli na uvjerljivih 40:26. U tom razdoblju, porozona je bila i šibenska obrana. Puštalo je na sve strane, pa su puno otvorenih šutova i lakih poena zabili Joksimović, Rozić, Gospić, Marinelli, Žorić,...



Odlazak na veliki odmor nije slutio ništa dobro za Šibenik. Ipak, u nastavku je impuls svojima dao Turčin Turkyilmaz s nekoliko atraktivnih akcija i osam poena u nizu. Priključio mu se i Miralem Halilović sa serijom od šest koševa. Imao je Izzet i šut za vodstvo, ali nije ušlo. Zato je ušlo Ciboni devet koševa u nizu za povratak na dvoznamenkastu razliku. Ipak, imali su Šibenčani snage za još jedan povratak u utakmicu. Početkom posljednje dionice Petani je zabio svoj prvi koš na utakmici!? Iz dotrčavanja je tricu stavio i Roko Badžim, sinoć najbolji pojedinac Šibenika, za priključak (55:59). Ali, do potpunog preokreta "građani" nisu znali ni umjeli.

24. travanj 2024 03:14