StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Ništa od iznenađenja na Baldekinu; Lider neokrznut prošao Šibenik

26. siječnja 2019. - 23:24

Šibenčani će još morati pričekati na "skalp" jednog velikana ove sezone, ne računamo li drugu momčad Cedevite, koja je već pala na Baldekinu. No, za razliku od "malih vitamina", "vukovi" su još uvijek prevelik zalogaj za "narančaste". Uoči utakmice, trener "građana" Miro Jurić zazivao je inat i dišpet kod svojih igrača. Teško je reći da ga je dobio u mjeri u kojoj je htio, jer je Cibona u prvom poluvremenu nadskakala Šibenik (24:15), da ne govorimo o podatku da njegova momčad u drugoj četvrtini nije stigla ispuniti bonus. Još kad se na to pridoda kvaliteta, koja je u ovom trenutku uvelike na strani Zagrepčana, onda je praktički bilo nemoguće očekivati pobjedu.

- Na kraju je rezultat realan. Premda mislim da smo odigrali korektnu utakmicu. Skupo su nas koštale izgubljene lopte iz čega je Cibona imala puno lakih koševa. Ipak su oni korak iznad nas, a nama je uvijek falio taj jedan korak da ih stignemo- komentirao je Miro Jurić, trener GKK Šibenika.

Zadovoljniji je tako Baldekin napustio Jurićev cimer iz igračkih dana Ivan Velić, koji sada sjedi na klupi Cibone. Vidio je svoje prijatelje u Šibeniku, uživao u lijepoj košarkaškoj atmosferi na Baldekinu te bez velike muke uzeo bodove i zadržao lidersku poziciju u HT Premijer ligi:

- Držali smo kontrolu cijelo vrijeme. Prvo poluvrijeme smo odigrali baš dobru obranu. Što reći, bilo je super igrati u Šibeniku u ovako dobrom ambijentu. Čestitam i igračima Šibenika, koji su jako dobra klapa, dobro vođena gdje se mladost dobro razvija- rekao je Velić.

Šibenik je bio rezultatski konkurentan tek u prvoj četvrtini. U nekoliko navrata domaćini su i vodili, uglavnom zahvaljujući poenima ispod obruča Vuke i Slavice. Ali, "narančasti" su bili praktički bez šuta izvana, jer je prvu i jedinu tricu domaćih u prvom poluvremenu zabio Šarić u zadnjoj minuti prve četvrtine. Međutim, već nakon prvog malog odmora semafor je značajno prevagnuo na stranu Cibone. Gosti su serijom 15:4 začas otišli na velikih (36:21).

U drugom poluvremenu na pareket je izašao nešto goropadniji Šibenik. Vukao je Slavica, ali znali su iskusni "cibosi" održati prednost. Kada bi domaći zaprijetili, tricama bi ih utišali bivši igrači Jollya Bilinovac i Novačić, ili iskusni Ljubičić, Marić i Rozić. Skoro su domaćini zakomplicirali stvari u završnici. Serijom 11:0 došli su na minus šest (67:73). Ali, tada su dvije trice stavili Rozić i Pilepić za mir Cibone.

Inače, šibenska publika imala je prigodu vidjeti i veliku nadu hrvatske košarke Roka Prkačina, ali on se u svojih pet minuta nije upisao u strijelce.

Zanimljivo, poslije utakmice navijači Šibenika su pozvali na tribinu igrača Cibone Filipa Bundovića da s njima zapjeva pobjedničku pjesmu. Razlog- Funcuti nisu zaboravili lanjskih sjajnih Bundovićevih šest mjeseci na Baldekinu:

- Teška, ali zaslužena naša pobjeda. Drago mi je bilo igrati pred šibenskom publikom i najboljim navijačima- zaključio je Bundović.

GKK Šibenik- Cibona 72:86 (17:21,15:20, 20:24,)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 800. Suci:Tomislav Hordov, Marko Živaljić, Denis Bajramović.

GKK Šibenik: Mileković (7), Šarić (3), Vuko (11), Gulin, Bašić (5), Jelić, Rajčić, Nakić (15), Korać (3), Slavica (26), Paić (2), Klepo.

Cibona: Bilinovac (12), M. Ljubičić (7), Rogić (7), Marić (3), Bundović (10), Gilbert (6), Novačić (5), Prkačin, K. Ljubičić (6), Rozić (8), Pilepić (13), Markota (9).

26. travanj 2024 14:13