StoryEditorOCM
Košarkabolan poraz

Nastavljena nevjerojatno loša serija Šibenke, plasman u play off sve je dalje

Piše Krešimir Gulin
6. travnja 2024. - 21:01

Još jedan bolan udarac primili su košarkaši Šibenke. Ovaj put zadala im ga je Dubrava na Baldekinu. Zagrepčani su produbili tešku krizu Narančastih koji već osam utakmica u prvenstvu Hrvatske ne znaju za pobjedu.

Novim neuspjehom momčad trenera Josipa Pandže uvelike je kompromitirala izglede za plasman u doigravanje.

U prvoj četvrtini napadačka igra Šibenke konačno je imala smisla. Vjerojatni zato što je na parketu bio ofenzivno najpotentiji igrač Foreman, uz kojeg su vrlo dobre role imali Pleadin i Skorić.

Kada je trener Šibenke Pandža posjeo Foremana na klupu, igra njegove momčadi djelovala je poprilični stihijski, naročito u drugoj četvrtini.

image

Antonyo Foreman nije uspio dovesti Šibenku do pobjede

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Pravi problemi za Šibenčane krenuli su u trećoj dionici susreta. ‘Dugom‘ dvicom Foremana Šibenka je povela (39:36) i stala. Gotovo pet minuta Narančasti su postili i bili bez ubačaja, sve do trice Skorića. Jasno, gosti su to jako dobro iskoristili i napravili seriju (15:0) za prvo osjetnije vodstvo bio koje momčadi (39:51).

Sedam minuta prije kraja činilo se kako Šibenka nema puno šansi za preokret jer je izgledala loše na parketu, a Dubrava imala prednost (62:49).

Međutim, Lukić i Foreman su s nekoliko dobrih poteza vratili Narančaste u život i vratili utakmicu u totalnu neizvjesnost (60: 62).

Ipak, Šibenka nije mogla do potpunog preokreta. Zadnja slamka spasa ispala je iz ruku domaćina kada je Pleadin promašio tricu za dolazak na samo ‘pola‘ koša.

U konačnici, Dubrava je zasluženo otišla s Baldekina uzdignutih ruku jer je ostvarila važnu pobjedu u izravnom dvoboju za ulazak u play off.

image

 Pavao Paić se vratio na parket nakon duge pauze

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Jedina dobra vijest u ovoj utakmici za Šibenčane jest da se na parket nakon gotovo godine dana vratio šibenski centar Pavao Paić. On se dugo mučio s ozljedom leđa i konačno je upisao svoje prve minute ove sezone.

Zato je izvan rostera ostao BiH centar Đorđe Topolović. U ovoj utakmici on je platio danak teško razumljivoj odluci uprave Šibenke da angažira i petog stranca, iako u hrvatskoj ligi po propisima u zapisniku mogu biti samo četiri igrača koji nemaju našu putovnicu.

Jednom je zbog toga ispaštao Howard, drugi put Foreman, a sada je na red došao Topolović. Ispada tako da Šibenka redovno plaća jednog stranca da sjedi na tribini.

Šibenka- Dubrava 62:68 (21:17,12:13,14:26,15:12)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 500. Suci: Martin Vulić, Roko Hordov, Josip Modrić.

Šibenka: Skorić (12), Lukić (11), Klarin, Pleadin (12), Howard (2), Foreman (13), Babić (5), Starovlah (5), Perković (2), Škugor, Brajković, Paić.

Dubrava: Vragović (12), Hudson (2), Jurić (2), Vidović (5), Ročak (17), Tišma, Andrija Matić (11), Karahodžić (4), Paponja, Rajaofera (6), Andrej Matić (9).

01. svibanj 2024 17:02