StoryEditor
KošarkaIvan Ivić najbolji igrač

Nastavljena drniška košarkaška bajka, mladi DOŠK-ovci prvaci Dalmacije

Piše Krešimir Gulin
3. travnja 2017. - 10:57

Dječaci Košarkaškog kluba DOŠK iz Drniša, rođeni 2008. godine i mlađi postali su prvaci Dalmacije. Oni su taj uspjeh ostvarili u Dugopolju gdje se igrala završnica turnira u mini basketu za dječake U9, koju su DOŠK-ovci izborili u Solinu.

U polufinalu je DOŠK igrao protiv sinjskog Alkara kojeg su Drnišani uvjerljivo pobjedili rezultatom 21:7.
Burno se proslavio ulazak u finale gdje ih je čekao Dražen Petrović iz Šibenika. Tribine su bile pune, a finalna utakmica prava poslastica. Izmjenjivala su se vodstva, no u trećoj četvrtini DOŠK pobjeđuje sa 11:2 ,što se na kraju pokazalo kao dovoljna zaliha da Drnišani na kraju pobjede i postanu prvaci Dalmacije. Konačni rezultat finala bio je 24:18!Još jedno priznanje otišlo je u Drniš. Naime, za najboljeg igrača izabran je Ivan Ivić.
Medalje i pehar Drnišanima je uručio bivši košarkaš Zadra Jure Ružić i u ime Hrvatskog košarkaškog saveza koordinator za mlađe selekcije Darko Kunce.

Kao pobjednici Dalmacije naši dječaci sudjelovati će na završnici PH koje bi se kako neformalno doznajemo trebala igrati u Križevcima. Mlade Drnišane su do velikog uspjeha vodili treneri Tomislav Štingl i Marin Barišić.

Eto, drniška košarkaška bajka se nastavlja....

#KOŠARKA# DRNIŠ# DOŠK# IVAN IVIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 10:28