StoryEditorOCM
Košarka‘fenjeraš‘ na Baldekinu

Narančasti skupo platili ceh za 10 ‘nehumanih‘ dana: Šibenka izgubila centra Topolovića

Piše Krešimir Gulin
24. studenog 2023. - 15:22

U subotu 20 sati košarkaši Šibenke igraju 10. kolo Favbet Premijer lige kada će na Baldekinu ugostiti ekipu Bosca, inače momčad koja drži posljednje mjesto na tablici.

Bez obzira na ne baš bajno stanje u ekipi, Narančasti su ipak favoriti u toj utakmici

- Nakon dvije utakmice hrvatskog prvenstva i tri ABA ligaške utakmice u deset dana praktički nehumanih deset dana s putovanjima, bilo je definitivno potrebno ekipu regenerirati i osvježiti kroz ovaj tjedan. To smo uspjeli, pogotovo playmakere koji su bili najviše na udaru protivničkih obrana, Klarina i Foremana.

Nadam se da ćemo utakmicu s Boscom dočekati kompletni, bar u ovom sastavu u kojem smo bili što se tiče zadnjih utakmica- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Jasno je da Milačić cilja na ozljede koje muče Šibenčane od početka sezone. Zadnja loša vijest glasi kako je centar Đorđe Topolović izgubljen praktički do kraja sezone. Prema informacijama iz kluba, Topolović je dobio jak udarac u prst desne ruke na utakmici ABA 2 lige sa Spartakom iz Subotice. Nakon pregleda je utvrđeno kako igrač mora na operaciju, a oporavak će trajati barem tri mjeseca.

- U utakmicu s Boscom moramo uči maksimalno motivirano i angažirano zato što su Zagrepčani ekipa vrijedna respekta. Odigrali su odlično u Sinju, odigrali su odlično sa Zadrom i Škrljevom i ono što hoću je maksimalan angažman igrača. Međutim, mi ne smijemo tu ništa prepustiti slučaju, napravit ćemo sve da dobijemo utakmicu i da nastavimo trend pobjeda na Baldekinu- poručio je Milačić.

Uz Amerikanca Howarda jedina Milačićeva opcija pod obručima bit će Matej Perković:

- Dočekujemo ekipu Bosca i želimo vratiti pobjednički niz nakon ABA 2 balona te poraza od Dubrave. ne smijemo nikoga podcijeniti i moramo se dobro pripremiti. Ako budemo na našoj razini pobjeda je naša. Želim pozvati i sve naše navijače da nas dođu podržati- zaključio je centar Narančastih.

30. travanj 2024 21:21