StoryEditorOCM
KošarkaFrane Antić

Narančasti potpisali četverogodišnji ugovor s mladim centrom. Rahimić: Ne sjećam se da je Šibenik od Bilana dao tako visokog igrača

Piše Krešimir Gulin
15. veljače 2021. - 12:49

U upravi Košarkaškog kluba Šibenka odlučili su s postojećim igračkim kadrom izgurati do kraja sezone. Premda trener Dženan Rahimić na raspolaganju ima uzak roster, ta odluka ipak ima neko uporište.

Prije svega u financijama, kojih kronično fali. Stoga je na mjestu pitanje ima li smislna trošiti novac na jednog igrača s kojim je upitno ostvarenje nekog ozbiljnijeg rezultata. Naime, Šibenka je praktički već ostvarila svoj primarni cilj sezone, a to je ostanak u ligi.

Dapače, Narančasti su na korak da naprave i nešto više, odnosno da se plasiraju u doigravanje. A za neku konkretniju mogućnost da se 'potuku' s ABA ligašima za trofeje, trenutačno Šibenka objektivno nije spremna.

Zato su se na Baldekinu odlučili ulagati u igrače iz svog dvorišta. Tako je potpisan četverogodišnji ugovor s Franom Antićem, 209 centimetara visokim centrom, koji je u siječnju napunio 18 godina, a nastupao je za kadetsku reprezentaciju Hrvatske.

Taj potez ćini se logičnim, jer momci takvih tjelesnih karakteristika nisu baš česti u susjedstvu:

- Istina, konkretno ja se ne sjećam nekog šibenskog košarkaša takve visine još od Mira Bilana. Ne ubrajam tu braću Ivišić koji su u Šibenik došli iz Viteza, iz BiH- kaže Dženan Rahimić, trener Šibenke.

Rahimić je i sam zapaženu igračku karijeru izgradio kao centar i dobro bi trebao znati kako raditi s visokim Zatonjaninom:

- Radim s Antićem već dvije godine i vidim kod njega strašan napredak. Ima odličan osjećaj za igru, međutim jasno je da u ovom trenutku nema neku ekstra atletsku dimenziju. No, Antić ima solidnu leđnu tehniku. Znam po sebi da visoki igrači malo kasnije sazrijevaju. S njima treba biti strpljiv, pa tako i s Antićem. Treba samo nastaviti raditi i nadati se da će ga ozljede zaobići- rekao je Rahimić.

Antić je početkom sezone priključen prvoj momčadi:

- Od ljeta je Frane baš u pravom trenažnom ritmu, a polako ga uvodimo i s nekom minimalnom minutažom. No, on je još uvijek i učenik, tako da moramo balansirati školu i košarku. Da zakljućim, Antić je svojim igrama za juniore i u A2 ligi zaslužio ovaj ugovor- poručio je trener Šibenik.

Mladi košarkaš je istaknuo kako je sretan što je potpisao profesionalni ugovor sa Šibenkom:

- Mogu samo zahvaliti svim trenerima i ljudima iz uprave na ukazanom povjerenju. Na meni je sada da opravdam to povjerenje i da napredujem iz treninga u trening. Obećavam da ću dati svoj maksimum, a želja mi je što više minuta u narančastom dresu- rekao je Antić.

18. travanj 2024 17:59