StoryEditorOCM
KošarkaPrvi poraz na Baldekinu

"Narančasti" ostavili zadnji atom snage na parketu, ali preko Zadra nisu mogli; Ive Ivanov "uništio" Šibenčane

14. travnja 2018. - 21:19

GKK Šibenik- Zadar 72:92 (15:20, 17:22, 25:24, 15:26)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 1000. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Josip Jurčević (Split), Leo Roglić (Split).
GKK Šibenik: Gabrić (9), Radovčić (15), Šarić (3), Živković, Vitali, Gulin, Pandurić (10), Jelić, Mileković (10), Nakić (5), Klepo, Paić (20).
Zadar: Bašić, Vladović (12), Ivanov (31), Kraljević (2), Jelenković, Krajina (6), Vuković (2), Brzoja (9), Špralja (3), Gray (17), Božić (10), Planinić.

Semafor:
6:13- Šibenčani se muče u napadu, imaju dosta problema sa šutom, pa Zadrani serijom 6:0 dolaze do prvog osjetnijeg vodstva. Posebno je nadahunt Ive Ivanov, lanjski igrač Šibenika koji je zabio 7 koševa u prvih šest minuta. Uspješno mu asistira i Luka Božić.

15:15 – Iz sedmog pokušaja ušla je prva trica Šibenika. Strijelac je bio Ivan Mileković. Nadalje, jednu loptu presjekao je Nakić i gurnuo u kontru Šariću, još jednom je položio Mileković i eto začas poravnanja domaćih.

18:26- Osim Krešimira Radovčića Šibenčani nemaju raspoloženog igrača u napadu. Imaju problema sa šutom za tri (1/9). S druge strane, Zadrani koriste svoju fizičku nadmoć, posebice Ivanov koji nemilice trpa. U igru se uključio i Amerikanac Gray i pogled na semafor je ugodniji za Zadrane.

29:41- Pokazuju Zadrani da nemaju samo jaku unutarnju igru. Proradili su i njihovi vanjski igrači Brzoja i Vladović, pa gosti prvi put na utakmici imaju dvoznamenkastu prednost.

40:47- Ono što nije uspijevalo bekovima i krilima Šibenika, uspjelo je centru Pavi Paiću koji je vezao dvije trice za redom. Još jednu kontru je povukao playmaker Radovčić i "narančasti" su opet "živi". Dovoljno da trener Zadra Aramis Naglić pozove time out kako njegova momčad ne bi ušla u probleme.

53:62 - Kada je Zadru bilo najteže, odnosno kada je Šibenik došao na (53:57) iz "crne rupe" ih je izvukao Ive Ivanov. Čovjek je cijelu treću četvrtinu igrao praktički sam protiv svojih prošlogodišnjih suigrača. Među ostalim, odlično je iskoristio i tehničku treneru Šibenika Vladimiru Anzuloviću, koji je žestoko protestirao na jednu odluku sudaca kada su označili prekršaj u napadu Gabriću.

60:66- Zbog druge nesportske greške isključen je Zadranin Mislav Brzoja. Mogli su tu situaciju domaći i bolje iskoristiti. Od maksimalnih pet- postigli su samo jedan koš. I to Gabrić s linije slobodnih bacanja.

63:75 – Predah je uzeo Ive Ivanov, ali sada šibenski koš trpaju vanjski šuteri. Dvaput Amerikanac Gray i jednom Jakov Vladović Sedam minuta prije kraja Zadrani imaju vodstvo koje im je jamčilo relativno mirnu završnicu.

Tijekom cijelog tjedna obilježavao se 35. rođendan navijačke skupine Šibenski funcuti. Najljepši dar za rođendana bila bi im pobjeda nad Zadrom. Međutim, ništa od toga. Zadrani su prva momčad koja je ove sezone uzdignutih ruku napustila Baldekin. Sasvim zasluženo, jer trenutačno je Zadar kvalitetnija ekipa od "narančastih". I otprilike sedam puta skuplja...

A protiv toga ni srce ne pomaže kojeg nije manjkalo mladoj momčadi Šibenika, kojoj je otegotna okolnost bila i ozljeda kapetana Domagoja Bašića, koji je na štakama došao u dvoranu. Na koncu, slavila je grupa od pedesetak navijača Tornada koja je nazočila utakmici na Baldekinu.

Inače, prije početka utakmice predstavnici GKK Šibenika i navijačke udruge postavili su vijence kod spomen ploče Funcutima poginulim u Domovinskom ratu koja ponosno stoji u dvorani na Baldekinu.

Za razliku od šibenskih ulica gdje se zbila nemila masovna tučnjava šibenskih i zadarskih navijača atmosfera u dvorani bila je vrlo korektna, izuzmemo li uobičajene verbalne delikte dviju navijačkih skupina i jednu bengalku koju je zapalio Tornado. Ili, još jednom se Šibenik pokazao kao jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji žive košarku. Uglavnom su to dalmatinski gradovi Šibenik, Zadar i Sinj te povremeno Split. Na Baldekin se natiskalo oko 1000 gledatelja. Domaćini su postavili dodatnih 150 stolica ispod trbina, obznanili da su prodali svih 1050 ulaznica, no ostala je prazno pokoje mjesto. Vjerojatno su se ljudi pobojali da se u dvorani ne nastave scene s "vatrenih" šibenskih ulica.

Junak utakmice bio je Ive Ivanov, koji je ubacio 31 koš uz šut (11/11) za dva:
- Bio sam dodatno motiviran, a što se tiče moje dobre igre mogu samo zahvaliti suigračima što su me istrpili. Pohvalio bih atmosferu i korektno navijanje. Od početka smo držali utakmicu pod kontrolom i na kraju držim da je naša pobjeda zaslužena- komentirao je Ivanov.

Zadovoljan je bio i njegov učitelj Aramis Naglić:
- Ambijent je bio lijep, bilo bi lijepo da češće igramo u ovakvom ozračju jer to čini igrače boljima. Zato mi je drago što smo iz ovakvog ambijenta izašli kao pobjednici. Nije bilo lako, jer Šibenik igra jako dobru kolektivnu obranu- izjavio je trener Zadra.

Pavao Paić bio je s 20 koševa najučinkovitiji igrač Šibenika:
- Zaslužena pobjeda Zadra. Svi igrači, od prvog do zadnjeg dali su svoj maksimum. Tko zna, možda smo previše očekivali od ove utakmice. A ipak je Zadar sedam puta skuplji od nas- rekao je mladi centar "građana".

Da je pobjeda Zadra zaslužena potvrdio je i trener Šibenika Vladimir Anzulović:
- Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili. Možda su i igrači malo podlegli atmosferi jer smo neke stvari radili početnički. Tu prije svega mislim na loš šut za tricu. Iza linije 6,75 imali smo (4/23) od čega su 90 posto bili otvoreni putovi. S takvim postotokom teško je očekivati pobjedu nad Zadrom- zaključio je Anzulović.
 

19. travanj 2024 15:40