StoryEditorOCM
Košarkaizbjegli ispadanje

Narančasti osigurali opstanak u ABA ligi: Šibenka slavila u utakmici koja je bila ‘biti ili ne biti‘

Piše Krešimir Gulin
23. ožujka 2024. - 20:01

Košarkaši Šibenke kupili su ulaznicu za igranje u ABA ligi i iduće sezone! U utakmici koja je značila ‘biti ili ne biti‘ za ostanak u regionalnom društvu Narančasti su pobijedili skopski TFT.

Bio je to dvoboj dvije najlošije plasirane momčadi na tablici, U konačnici, obje momčadi su završile sezonu sa svega dvije pobjede na kontu, ali Šibenčanima je spas donijela pobjeda u međusobnom srazu.

Šibenka je vodila gotovo cijelu prvu četvrtinu zahvaljujući vrlo raspoloženim Lukiću i Starovlahu. Međutim, Narančasti se nisu uspijevali odlijepiti na značajniju razliku sve do početka druge dionice.

Tada su trice zabili Perković I Foreman, a jednu ‘dvojku‘ dodao je Babić za dvoznamenkastu prednost Šibenke (30:20).

No, konačno se i Makedoncima otvorio šut, pa su uspjeli smanjiti vodstvo Narančastih na (43:37) prilikom odlaska na veliki odmor.

Na ruku Šibenčanima je išla činjenica da su se visoki igrači TFT-a Haughton i Ifejeh brzo ‘napunili‘ osobnim greškama pa je na parket morao i 41- godišnji veteran Nuri. Lijepo je to iskoristio centar Šibenke Topolović, koji je odigrao najbolju utakmicu sezone.

Ali, bizarne ozljede ni ovaj put nisu mimoišle Šibenku, sada je bez zuba ostao ponajbolji igrač Narančastih Marko Lukić, koji se na parket tek vratio nakon problema s prstom.

Ipak, Lukić je stisnuo ono zubi što mu je ostalo i zaigrao u nastavku utakmice i pomogao svojoj ekipi unatoč neugodnoj ozljedi.

Dapače, bio je najbolji igrač Šibenke u super važnoj pobjedi.

Makedonci su se držali za tanku slamku spasa sve do ulaska u posljednju četvrtinu. Onda je dvije trice stavio Pleadin, a još jednu dodao Foreman za ugodnih plus 13 (80:67) Šibenke.

Činilo se da bi momčad trenera Josipa Pandže mogla upasti u probleme jer su četiri minute bili bez koša, ali Babić i Pleadin stavili su stvari na svoje mjesto što se tiče Šibenčana.

TFT Mozzart Skopje- Šibenka 76:89 (19:22, 18:21, 25:25, 14:21)

ŠIROKI BRIJEG- GSD Pecara. Gledatelja 50. Suci: Edo Javor, Ivan Stefanović, Ivan Milićević.

TFT Skopje: Nikolovski, Wertz (12), Louis (15), Tashovski (11), Krstevski (5), Nikolov (2), Nuri, Calhoun (15), Stojanov, Haughton (4), Zafirov (7), Ifejeh (5).

Šibenka: Skorić (2), Lukić (20), Klarin, Pleadin (10), Howard, Foreman (12), Babić (9), Topolović (17), Starovlah (14), Perković (5), Šarić, Škugor.

26. travanj 2024 07:32